Gündem

HDP'li Vekil Sırrı Süreyya Önder'den Hasip Kaplan'a Çok Ağır Eleştiri

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşıma çok sert açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin açıklamasında ırkçılığı hastalıklı bir duygu olarak nitelendiren HDP’li Vekil Önder, insanı insanlığından eder ifadelerini kullandı. 

HDP’Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER’DEN HASİP KAPLAN ELEŞTİRİSİ

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile HDP eşbaşkanının bir Kürt olması gerektiğini bir Türk’e bu görevin verilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Hasip Kaplan’ın bu açıklamalarının üzerine HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder çok sert tepki gösterdi. 

Sırrı Süreyya Önder, Gazeteduvar’da yer alan açıklamalarında, Hasip Kaplan’a çok sert eleştiride bulundu. HDP’li Milletvekili Önder konuya dair açıklamalarında, ırkçılığı hastalıklı bir duygu olarak nitelendirerek Hasip örneğinde de olduğu gibi insanı insanlığından eder dedi. 

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in açıklamaları şu şekilde,

”İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Çerkez ve cümle Türkiye Halklarının evlatlarının Onur, Cesaret, Özgürlük İnancı ve eşsiz fedakarlıklarıyla bugüne gelmiştir. Rojava’da, Suruç’da, Şengal’de, Ankara Garı’nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA