Gündem

HDP milletvekili Zeydan'ın flaş tahliye kararına flaş itiraz: Tahliye durduruldu

Gündeme bomba gibi düşen ve hakkında fezleke hazırlanmasına neden olan “PKK, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye’yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK’nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar” diyen HDP Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında bugün Yargı Reformu Paketiyle tahliye edilmişti.

ZEYDAN’IN AVUKATI TAHLİYE KARARINI DUYURMUŞTU

HDP Milletvekili Abdullah Zeydan için verilen tahliye kararını Avukat Mahsuni Karaman Twitter hesabından, “4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 26. dönem HDP milletvekili Abdullah ZEYDAN ile ilgili;  Hakkındaki hükmün, yasal değişiklik nedeniyle temyizi üzerine infazın durdurulması ve TAHLİYE kararı verildi” diye duyurmuştu.

TAHLİYE KARARI DURDURULDU

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan beri tutuklu bulunan HDP Milletvekili Abdullah Zeydan için verilen tahliye kararına Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının itiraz etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine HDP Milletvekili Abdullah Zeydan için verilen tahliye kararı durduruldu.