Gündem

Hepsi Toplu Taşımadaki Kaos Yüzünden! Vatandaş Güne Yorgun Başlıyor

 Canımızı Emanet Ettiğimiz Minibüs Şoförlerinin Eğitimi Ne Alemde?


Batman Milletvekili Mehmet Ali Osman ‘ın Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı , Yeni Başbakan Sn. Binali Yıldırım’a yönelttiği soru önergesi şu şekilde ; Nüfus ve yüzölçümü olarak sürekli gelişen şehirlerde şehir içi toplu taşımacılığı daha önemli bir hal almaktadır. Toplu taşıma araçlarının yolcu alma sayısının sınırlı olmasına rağmen, daha fazla yolcu alarak ayakta taşınması ve yolcu indirip bindirmek için güvenlik kurallarını ihlal ederek yol ortalarında durmalar sıklıkla gözlenmekterdir.

Vatandaş İşe Yorgun Gidiyor

Yolcular 1 Saat ya da daha fazla ayakta kalmaktadır.Sabah saatlerinde işine, okuluna gitmek isteyen vatandaş güne zaten yorgun başlamış bulunuyor. Bu da o kişinin okulunda ya da işindeki verimliliğinin düşmesine en büyük etken oluyor. Koltuk sayısına göre yolcu alınıp, ona göre seferler düzenlenmelidir. Ülkemiz içerisinderki toplu taşımada öncülük yapan minibüs ile toplu taşıma faaliyetlerinde taşıdığı vatandaşın can güvenliğini emanet ettiğimniz minibüs kaptanlarının bu işin eğitimini almış olmalıdırlar. Üniversitelerimizin (şoförlük) bölümünden mezun olmuş gençlerin atamaları yapılmalıdır.  

Üniversite’nin Şoförlük Bölümünden Mezun Gençler Kamu Kurumlarına neden atanmıyor?

Söz konusu bağlamda ; 1 – Şehir içi taşımacılığında minibüs şoförlerinin seçiminde hangi kriterlere dikkat ediliyor? , Vatandaşın yaşamış olduğu sıkıntılardan büyükşehir belediyesi ve hükümet haberdar mı? , Toplu taşımadaki yaşanan söz konusu sıkıntıların giderilmesine yönelik bir proje mevcut mu? , AB standartlarına ne kadar uyuluyor? , Bahsi geçen konuda personel yetiştiren üniversitelerin mezunlarının istihdam edilmesi gerekmiyor mu?, Canımızı emanet ettiğimiz şoförlerin bu işin eğitimini almış olmaları gerekmiyor mu?, Üniversitelerin şoförlük bölümünden mezun olmuş gençlerin kamu kurumlarına atamalarının yapılmamasının gerekçeleri nelerdir?

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indiriniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Çok Güzel bir Soru.
    İstanbulun merkezinde 15 yaşında magirusların ne işi var.