Gündem

Herkesin Dikkat Etmesi Gereken Hastalık

Apandisit organın iltihaplanması olarak geçmektedir ancak tıptaki adı akut apandisit  diye yer alır.

Apandisit Nasıl Bir Hastalık ?
* Ameliyat haricinde bir tedavisi olmamaktadır. Eğer ameliyat olunmaz ise şişer ve daha sonrasındada patlama meydana gelir. Apandisin patlaması sonucunda karın içerisinde bakteri yayılması ve apse oluşumuna sebep olur. Apandisit patlaması sonrasında yapılacak olan ameliyat tehlikeli boyutlarda olmaktadır.

* Apandisitin sebebi ise organın içerisinde yer alan dar kanalın tıkanması sonucunda oluşur. Genellikle hazmedilememiş gıda artıkları, çekirdekler gibi yabancı cisimler bu hastalığa sebep olmaktadır.

Apandisit için ilk belirti karında ağrıdır. Ağrı genellikle göbek çercevesi etrafında yer alan karnın üst tarafında yer almaktadır ayroca ta şura diyerek gösterilemez bir ağrıdır. Ağrı ise genellikle sağ alt karın bölgesine geçerek orada devam eder.

* İştah kaybı – bulantı-kusma – ateş yükselmesi gibi şikayetlerde olmaktadır.

* Eğer hareket az olur ise ağrının şiddeti artar.

Bu durumun teşhis aşaması ise genellikle muayene yöntemi ile ortaya çıkmaktadır.

– Muayeneye esnasında hastadan karın ultrasonografisi, bilgisayarlı tomografi, kan testleri istenmektedir.

– Ameliyat ile tedavi edilen bu hastalık , iltihaplanmış olan organın kökünden dikişler ile kapatılarak kesilip alınma işlemi yapılır.

– Ameliyatlar genel olarak açık ve kapalı olmak üzere iki yöntem ile yapılır. Yapılan her iki yöntem içinde ameliyat işlemi esnasında yapılan durum aynı olmaktadır. Kapalı ameliyat esnasında ciddi avantajlar olmaktadır.  Açık ameliyatlar için bazen bel tarafına olan yara enfeksiyonu oluşması çok nadir olsada gerçekleşebilmektedir.

Kamupersoneli.net