Gündem

HSK'da Yeniden Göreve Atama Kararnamesi Yayımlanacak

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi yeni bir kararname yayımlayacak. Bu kararname ile görevden alınan bazı isimlerin çeşitli görevlere atanacağı öğrenildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bakanlık bürokrasisinde önemli değişiklikler yaptı. Hakimler ve Savcılar Kurulu da (HSK) 1. Dairesi de bu hafta yayımlayacağı kararname ile görevden alınan bazı isimleri çeşitli görevlere atayacak. Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Teftiş Kurulu Başkanı, Cezaevleri ve Tevkifevleri Genel Müdürü, Bilgi İşlem Daire Başkanı, İdari Mali İşler Daire Başkanı, Personel Genel Müdürü değiştirildi.

Bu isimler “kızak görev” olarak bilinen bakanlık yüksek müşavirliğine kaydırıldı.

Baştan Aşağı Değişim Yapıldı

Söz konusu durumun ardından, alt düzey bürokratlara yönelik adım atıldı ve çok sayıda genel müdür yardımcısı ve daire başkanı görevden alındı. Bu isimlerin yerine bakanlık tetkik hakimleri ve ilk derece savcı ve hakimliklerden atamalar yapıldı. Özellikle Cezaevleri ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, baştan aşağı değişime tabi tutuldu.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Yılmaz’ın genel müdür olarak atandığı kurumda, üç genel müdür yardımcısı ve üç daire başkanı değiştirildi. Personel Genel Müdürlüğü, Kanunlar Genel Müdürlüğü, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde de önemli değişikliklere imza atıldı.

Yeni Kararname Yayımlanacak

Yapılan görev değişikliklerinin ardından gözler  HSK 1. Dairesi’ne çevrildi. Bakanlıkta görevden alınan isimlerin yeni görev yerleri HSK 1. Dairesi tarafından belirlenecek. HSK’nın bu hafta yeni bir kararname yayımlaması bekleniyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. İhraç olanlar ne olacakmis bi de onu ogrenseniz malum 1.5 yıl oldu !??