Gündem

HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız Görevinden Alındı

Dün 16 kişilik kritik bir karanmame yayımlayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) bugün önemli bir adım daha atıldı. HSYK Genel Kurulu, HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız’ın görevden alınmasına karar verdiğini açıkladı. Selim Yıldız’ın yerine ise Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Nadi Kolukısa getirilerek koltuk dolduruldu.

HSYK’nın en kritik birimlerinden olan Teftiş Kurulu hakim ve savcı soruşturmalarına bakmakla yükümlüydü. Selim Yıldız’ın yanı sıra Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Açıkgöz, HSYK Genel Sekreter Yardımcıları Erdal Demir ve Serdar Mutta’nın da görevinden alındığı belirledi.

TEŞİKALAT İÇERİSİNDE SARSINTILI DÖNEM

Diğer yandan HSYK’nın 16 kişilik karanamesinde bulunan Tokat Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar’ın Yargıtay Savcılığı’na kaydırılması beklenmedik bir gelişme olarak belirlendi.

FETÖ’nün mülkiye içerisinde olan yapılanmaya ilişkin soruşturmalara bakan Bayrakdar, 99, 100, 101 ve 102. dönem kaymakamlarından 130 civarının FETÖ ile iltisaklı olduğunu ortaya çıkmıştı. Bu isimlerden ise 50 civarı FETÖ ile bağlantılı olduğunu itiraf etmişti. Yine Bayrakdar, çok sayıda polis, yargı mensubu ve kamu görevlisinin de FETÖ ile irtibatını ortaya çıkan soruşturmaların başında bulunuyordu.

Kamupersoneli.net | ANKARA