Gündem

Hükümet Sözcüsü  Bozdağ'dan Zafer Çağlayan Açıklaması! 'Sayın Bakan Devletin Çıkarlarını Korumuştur'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’nin eski Ekonomi Bakanı zafer Çağlayan hakkında almış olduğu kararı eleştirerek konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. 

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ’DAN ZAFER ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ konu ile ilgili kendisine yönetlilen “Amerikan yargısından son dönemde üst üste kararlar geldi, Cumhurbaşkanının korumaları hakkında göz altına alınma kararının  ardından eski Bakan Zafer Çağlayan ile ilgili verdikleri karar var. Bunu değerlendirmenizi isteyeceğim sizden.  İş adamı Rıza Sarraf’la ilgili olarak  tahliye edildiğine dair haberler var,  bu konuda net bir bilgi var mı ? ” sorusuna şu değerendirmelerde bulundu.

”HUKUKA AYKIRI SUÇ OLAN BİR İŞ YOK”

“Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi hem ülkemizin ulusal ve uluslar arası hukuka uygundur. Konusu suç olan bir işlem yapılması mümkün değildir. Türkiye’nin bankalarının ve ticari işlemler uluslar arası hukuk çerçevesinde  ve denetim altında yapılmaktadır. Hukuka aykırı suç olan bir iş yok. ABD’de Rıza Sarraf üzerinden yapılmak istenen şimdi de  Sayın Bakanımızın karıştırıldığı hadise nedir derseniz , işin Türkçesi ve özü bu 17- 25 Aralık sürecinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün yargı yoluyla yapmak istediği ama başaramadığı darbe teşebbüsünün aynen Amerika’da Amerikan yargısını kullanmak suretiyle tekrarından başka hiçbir şey değildir.”

”O BELGELER BELGE DEĞİL KAĞIT PARÇALARIDIR”

”New York Bölge Eyalet Başsavcısı, daha önceki savcı Bharara,  elinde olan bütün o belgeler belge değil, kağıt parçalarıdır. Rıza Sarraf üzerinden FETÖ’nün görmek istediği hesaba bugün ABD yargısı alet edilmiştir. Bu davanın hakimliğini yapacak olan  Richard Berman FETÖ’nün 17- 25 Aralık hukuk darbesi kumpasından sonraki süreçte kendi haklılığını uluslararası topluma anlatmak için Türkiye’de düzenlediği bir uluslararası konferansa katılmış burada moderatörlük yapmış ve FETÖ ‘nün argümanlarıyla Türkiye’yi eleştirmişti.”

”SAYIN BAKAN DEVLETİN ÇIKARLARINI KORUMUŞTUR”

”FETÖ’nün Türkiye’de ağırladığı moderatör yaptırdığı ve Türk Hükümeti aleyhine FETÖ’nün  17- 25 Aralık sürecindeki argümanlarını  dilendirttiği kişi Rıza Sarraf dosyası dolayısıyla Sayın Bakanımızla ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı  ile ilgili dosyada yargılama yapıp karar verecek hakim.  Biz ABD’li yetkililere düşüncelerimizi çok net bir şekilde ifade ettik. Sayın Zafer Çağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Ekonomi Bakanı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarlarını korumakla görevlidir. Sayın Bakan  bu dönemde devletin çıkarlarını korumuştur.  Bunu yaparken de yasalara uygun davranmıştır. Kirli bir oyunun parçası bu. Delil yok uydurma şeyler var. ” 

Kamupersoneli.net – DHA