Gündem

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: İade KHK'sı Çok Yakında Resmi Gazete'de Yayımlanacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptığı çıkacak olan iade Kanun Hükmünde Kararname hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Bundan önce Bekir Bozdağ açıklamalarında iki kurumun listeleri göndermediğinden dolayı KHK’nın çıkmadığını ifade etmişti. Bozdağ bugünkü açıklamasında ise kurumların listeleri gönderdiğini ve iade KHK’sının çok yakın bir tarihte Resmi Gazete’de yayımlanacağını ifade etti.

BYLOCK MAĞDURLARI İÇİN KHK

Bilindiği gibi bundan önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada FETÖ’nün Mor Beyin yazılımı ile GSM numarası sahiplerini iradeleri dışında ByLock’a yönlendirdiği tespit edildi. Bu GSM numaraları da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edildi. Bu kapsamda bu numaralardan birine sahip olup ByLock’tan dolayı kamudaki görevlerinden ihraç edilenlerin yeniden göreve iade edilmesi gündeme geldi. Bu konuda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ bir açıklama yaptı ve bu kişilerin görevlerine iade edilmeleri için yeni bir iade Kanun Hükmünde Kararnamesinin çıkacağını bildirdi. 

İKİ KURUMUN LİSTELERİ BEKLENİYORDU

Konu ile ilgili olarak Kanun Hükmünde Kararnamenin çıkması hakkında geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ bir açıklama yapmış ve iki kurumun iade listelerini göndermediğini bu kurumların listelerini gönderdiklerinde iade KHK’sının yayımlanacağını belirtti. 

ÇOK YAKIN ZAMANDA ÇIKACAK

Bugün ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve kurumların listelerini gönderdiklerini ve iade KHK’sının çok yakın bir zamanda çıkacağını ifade etti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. kamuya temizlik pesobeli alimi neden az hastane pesoneli yetersiz

  2. kamuya temizlik pesobeli alimi neden az hastane pesoneli yetersiz yeni tenizlij personeli akinmali