Gündem

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Yurt Dışına Çıkışta Memurlardan Artık İzin Belgesi İstenmeyecek

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu. 

MEMURLARDAN İZİN BELGESİ İSTENMEYECEK

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamasında artık 15 Temmuz sonrası kamu görevlilerinden yurt dışına çıkışta istenen izin belgenin 15 Kasım’dan itibaren istenmeyeceğini belirtti.  

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın konuya dair açıklamaları şu şekilde,

”15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bir takım tedbirler alınmıştı. Bilindiği gibi bu tedbirlerden birisi kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken, çıkmalarına sakınca yoktur diye bir belge aranıyordu. Ayrıca yakınları ad böyle bir uygulamaya muhatap oluyordu.

Bunun yanında KKTC Ukrayna ve Gürcistan’a gitmek isteyen vatandaşlar kimlikleriyle gidiyorlar. Kamu görevlisiyle bu belge isteniyordu. Bu bir takım zorluklara da yol açıyordu. Ancak o şartlarda bu tedbirin alınması gerekiyordu. Bu tedbire 15 Kasım’dan itibaren artık ihtiyaç kalmamıştır.

Artık kamu görevlileri, izin aldıkları takdirde yurt dışı seyahati yapabileceklerdir. Başka bir sorgulama da yapılmayacaktır. Zira, adli olarak yurt dışına çıkma yasağı konulanlar dışında vatandaşlarımız rahatlıkla yurt dışına çıkabileceklerdir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA