Gündem

Hükümet Taşerona Kadro Yasasında Sınırlama Getiriyor

Taşerona kadro verileceği haberlerinin ardından fırsatçılar ortaya çıkmaya başladı. Buna göre taşerona kadro yasası kapsamında binlerce kişi taşeron olarak istihdam edilerek bu kişilerin kadroya geçmeleri planlanıyor. 

Taşerona kadro düzenlemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak çalışması sonrasında sonuca bağlandı. Taşerona kadro müjdesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro düzenlemesi hakkında detayları açıkladı.

TAŞERON FİRMALAR ARADAN ÇIKACAK

Taşerona kadro düzenlemesi işçilerin aileleri ile birlikte 4 – 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Yapılan bu düzenleme ile devletin yükü de hafifleyecek. Devlet taşeron firmalardan alınan hizmetlere karşılık olarak hak ediş, kar payı ve bazı gider ödemeleri yapıyor. Taşerona kadro düzenlemesi geldiğinde taşeron firmalar aradan çıkacak ve bu ödemeler son bulacak.

Başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları çok sayıda kişiyi taşeron olarak işe almaya başladı. Taşerona kadro düzenlemesi bazı fırsatçıların ortaya çıkmasına neden oldu. Belediyeler ve bazı kamu kurumları tarafından alınan taşeron işçi sayısının düzenleme yasalaşıncaya kadar 100 bini bulacağı ifade ediliyor.

TAŞERON İSTİHDAMLARI YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Aralık 2017 tarihindeki AK Parti TBMM Grup Toplantısında taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taşerona kadro açıklaması bazı fırsatçıların ortaya çıkmasını sağladı.

Konu ile ilgili olarak başta belediyeler olmak üzere bazı kamu kurumları çok sayıda kişiyi taşeron olarak istihdam ediyor. Ancak bu taşeron istihdamının taşerona kadro düzenlemesinin yasalaşmasına kadar 100 bini bulacağı öngörülüyor.

Bir Yorum

  1. Babam devlet hastanesinde yemekhane bölümünde 6 yıldır çalışıyor yemekhane bölümüne neden kadro yok 6 kişilik bir aile bi asgari ücrete bakıyoruz 4 çocuk okutuyor heran işten atılma korkusuyla çalışıyor yemekhane de çalışanlarda kadro istiyoruz