Gündem

Hükümetten 'Seçim Sistemi Değişecek Mi?' Sorusuna Yanıt !

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısının ardından çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamalarında Bakanlar Kurulunda alınan kararlar kapsamında OHAL’in 3 ay daha uzatıldığını ifade etti ve seçim sisteminin değişip değişmeyeceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU

Konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarında “16 Nisan referandumu sonrası Türkiye’de hükümet sistemi değişmiştir. Pek çok yasa da uyum değişikliği zarureti ortaya çıktı. Milletvekili seçimi kanunu, siyasi partiler kanununda da uyum değişikliği yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Adalet Bakanlığı bu konuda komisyonlar oluşturdu. 

SEÇİM BARAJINA DAİR ÇALIŞMA YOK

Ayrıca, Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın talimatı ile de bir komisyon oluşturuldu. Haber bu yönü ile, uyum değişiklikleri üzerine ise doğrudur. Ancak seçim sistemine dair bir değişiklik gündemde yok. Seçim barajına dair de çalışma olmadığını ifade etmek isterim.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA