Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu o toplantıya neden çağırılmadı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstanbul için kritik verileri paylaştığı, Validen başhekimlere kadar tedbirler kararlaştırdık dediği olmasa da bir kişinin eksikliği dikkat çekti. Yaklaşık 50 kişinin olduğu toplantıdan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘’ani gelişti’’ denilerek haberdar edilmedi. Hem İstanbul için kararlar alınacak hem de İBB Başkanı çağrılmayacak diye tepki gösteren İmamoğlu, yapılanların çocukça olduğunu söyledi.

Bakan Koca, İstanbul için tedbirlerin kararlaştırıldığı toplantıya ilişkin şu mesajı paylaştı;

İSTANBUL İÇİN TEDBİR KARARLARI ALINIYOR AMA İBB MASAYA ÇAĞRILMIYOR

‘’İSTANBUL Valisi Sn. Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Sn. Zafer Aktaş, bakan yardımcılarımız, il sağlık müdürümüz, saha koordinatörlerimiz ve başhekimlerimizle birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdık. Devam eden artışa karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdık.’’

‘’Bizi çağırsalardı iki elimiz kanda da olsa o şekilde koşa koşa giderdik… 50 kişi toplanacak ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi masada yok. Çocukça… Halkımız bunu görür ve hesabını da sorar. Neymiş efendim ani gelişti. İstanbul’da ani bir olay olduğunda ilk ulaşılması gereken kişi benim. Milletin canı söz konusu… Milletin canı ortada iken küslük olmaz. Ama birileri baştan küsmüşler ama ben sebebini bilmiyorum’’ sözleri ile tepkisini gösterdi.