Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu: Gündem Beni Çileden Çıkarıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu corona virüsü salgını sürecinde çalışmak zorunda olan ve kamu görevi yapan kurum personeline moral ziyaretlerine başladı. İmamoğlu ilk ziyaretini Topkapı-Mescid-i Selam T4 Tramvay Hattı’nın ilk durağı olan Topkapı’daki dinlenme tesisinde, metro ve tramvay sürücülerine yaptı ve buradaki toplantıda bir konuşma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu burada yaptığı açıklamalarında böyle bir dönemde ülkemizin gündemi ne diye bakıldığında bu gündemin kendisini çileden çıkarttığını ifade etti.

“GÜNDEM BENİ ÇOK AMA ÇOK ÜZÜYOR”

Konu ile ilgili olarak İBB Başkanı İmamoğlu açıklamalarında “Çok üzülüyorum. Ülkemizin gündemi ne? Bu, hiç doğru bir gündem değil. Halbuki, her türlü seferberliği iyi yönetmenin kuralları var: Uzlaşacaksınız; kayıtsız şartsız bir araya geleceksiniz. Konunun içeriğine göre, uzmanlarıyla süreci yöneteceksiniz. Bu sürecin uzmanları da belli tanımlardaki bilim insanları. Onlarla yöneteceksiniz. Onların ‘yap’ dediğini yapacaksınız; ‘uygula’ dediğini uygulayacaksınız. Bunları uygulamaz, yapmazsanız bir takım siyasi ya da başka kavramlar üzerinden hareket ederseniz, ne yazık ki iyi netice alamazsınız. Ülkemizde şu anda oluşan gündem, beni çok ama çok üzüyor.” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu: Gündem Beni Çileden Çıkarıyor

“HEPİNİZİN SAĞLIĞI İÇİN DUA EDİYORUM”

Bunun yanu sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Gündem Ne Olmalı?” sorusuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“İşte buraya gelmemizin sebebi olmalı. Yani nedir? Biz, ulaşım hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ulaşım hizmetinin kahramanları var; sizlersiniz. Zor koşullarda yapılan görev. Ne kadar insanımız sağlıklı kalacak? Bu hizmet, ne kadar sürdürülebilecek? Bütün bu planlamaları, hesaplamaları, yedeklemeleri de yapmakla yükümlüyüz. Basit bir konu değil bu. Hizmet sürdürürken, hepinizin sağlığı için dua ediyorum. Allah, hepinizi ve ailenizi korusun.”