Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu İstanbul'da Kaç Toplanma Alanı Olduğunu Açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine yöneltilen soruların yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamalarında İstanbul’da kaç toplanma alanı olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarında İstanbul’da toplanma alanı 1999 yılında 470 adet çok büyük çaplı toplanma alanı tanımlanmış, şimdi ise 77’sinin kaldığını belirtti.

TOPLANMA ALANI AÇIKLAMASI

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle oldu:

İstanbul’da toplanma alanı 1999 yılında 470 adet çok büyük çaplı toplanma alanı tanımlanmış, şimdi elimizde 77’si kalmış. Bugün sayılar şöyle; İstanbul genelinde 2864 park ve buna benzer alanların toplanma alanı şeklinde AFAD’a bildirildiği söyleniyor. Bu alanlar toplanma alanı şeklinde gerekli fiziksel şartlara sahip değil.

Toplanma alanı hususunda, 10 bin 22 adet olarak tanımlanıyor. Bu alanlara okul bahçeleri de konuyor. Acil toplanma alanlarıyla ilgili şehrimiz sıkıntıdadır. Çalışmalara bu şekilde bakmazsak eylemcilik yapmış oluruz.

Biz bir buçuk aydır bu konu üzerinde çalışıyoruz. 856 adet yeni toplanma alanı yapılabilecek yeni yerler tespit ettik. Bununla ilgili pazar günü bana sunum yapıldı. Pazartesi günü de katıldığım bir televizyon programında Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuşmak istediğimi söyledim. ‘Ne konuşacaksınız?’ diye soruyorlar. Depremi konuşacağım elbette ne konuşacağım.