Gündem

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Önemli Açıklama: 100 Günde 200 Bin Kişi İş Başvurusu Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu açıklamalarında Megakentteki işsizlik oranının yüksek olduğuna dikkat çekerek 100 günlük görev süresinde 200 bin kişinin belediyeye iş başvurusunda bulunduğunu belirtti.

YAPILAN AÇIKLAMALAR 

Konu hakkında Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Olağanüstü hızlı gidiyoruz. Üst yönetimi yüzde 90 tamamlamış durumdayız. Onların süreci yakalaması, beraber yol haritasını dizaynımız, aslında biz 31 Aralık 2019’u milat olarak koyduk. Yeni projelerin hazırlıkları kurumun hafızasıyla eşleşmiş bir şekilde imalata başlayacak. Bu 31 Mart olsaydı tarih eylüldü ama Haziran olduğu için yıl sonuna kaydı bu tarih.”

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında deprem hakkında da değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu depremle yüzleşmek zorunda olduklarını belirterek şöyle devam etti:

“İstanbul’un gündeminde olan depremin güncel envanterini çıkarıp ‘Bu durumdayız’ demeliyiz, ‘Kendimizi aldatmayalım’ demeliyiz. Risk taşıyoruz ama bunu hızlıca nasıl tolere ederiz ona bakacağız. Geçen 20 yılda çok zaman kaybetmişiz. Keşke böyle olmasaydık. Başaramadık. Ben diyorum ki çıkıp sokağa insanlara soralım, ‘Deprem konusunda kendini teminat altında hissediyor musun?’ Ben buna yüzde 90’ın ‘Hayır’ deneceğini düşünüyorum Bunun için başaramadık deyip neler yapabiliriz ona bakmalıyız.

Mülteci konusuyla da yüzleşmemiz lazım. 7-8 yılın eseri bu. Bir de içine her şeyi koyabiliriz, İstanbul’un şehircilik sorunu ve vizyonu. Bu kavramı da dördüncü ana başlık olarak koyabiliriz.”