Gündem

İBB’den büyük sosyal yardım hizmeti! Askıda fatura dönemi başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tüm ihtiyaç sahibi İstanbullulara sosyal yardım yapmaya devam ediyor. Nakit para, gıda, süt yardımı derken şimdide ödemekte güçlük çektiğiniz doğalgaz ve su faturalarınızın ödenmesi için yeni bir sosyal yardım kampanyası başlattı. İBB öncülüğünde başlayan “askıda fatura” uygulamasıyla sadece 7 saatte ihtiyaç sahibi 16.100 ailenin 2.073.580 TL’lik faturası ödendi.

İBB, yeni başlattığı sosyal yardım ile ödemekte güçlük çekilen İSKİ ve İGDAŞ faturalarınızı ‘’askıdafatura’’ adı altında hayırseverler tarafından ödenmesini sağlıyor. İBB askıda fatura ile ilgili gönderilen mesaj şu şekilde;

İSKİ VE İGDAŞ FATURULARINIZ İÇİN ASKIDA FATURA

‘’Değerli Hemşehrimiz; kayıtlarımıza göre İBB’den sosyal yardım almaya hak kazandınız. Bu kapsamda ödeme güçlüğü çektiğiniz İSKİ ve İGDAŞ faturalarınızı https://askidafatura.ibb.gov.tr adresine yükleyerek bir hayırsever tarafından ödenmesini sağlayabilirsiniz. Dayanışmayı güçlendirerek bu zor günleri aşacağız. Sağlıklı günler dileriz.’’

Konu ile ilgili İBB’nin resmi internet sayfası olan ibb.gov.tr adresinde şu bilgilere yer verildi;

YARDIM VE DAYANIŞMA KAMPANYASI

Kıymetli hemşehrilerim; bu zor günlerde aramızdaki dayanışmayı büyütmek ve geride kimseyi bırakmamak adına yeni bir adım daha atıyoruz. Askıda fatura uygulamamızı başlatıyoruz. Bu sayfadaki ihtiyaç sahipleri, iBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi ailelerdir. İSKİ ve İGDAŞ faturalarını ödemede güçlük çeken vatandaşlarımızı, siz hayırseverlerin desteği ile biraz daha rahatlatmak istiyoruz. Bu kampanyaya destek olacak tüm hayırsever vatandaşlarımıza en derin şükranlarımı sunuyorum.

ÖDENMESİNİ İSTEDİĞİNİZ FATURALARI BELİRTMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

CHP’li Gürsel Tekin ise yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

”İBB’nin askıda fatura sisteminde 17 bin ailenin 3,9 milyon liralık faturası vardı. 16 bin 100 ailenin faturası sadece 7 saatte ödendi. 2 milyon 73 bin TL. Halkçı belediyecilik bu. http://askidafatura.ibb.gov.tr NOT: Sarayın geçen yıl süs eşyalarına harcadığı para 3,6 milyon” dedi. 

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı askıda fatura hakkında şu paylaşımda bulundu;

”Başkanımız tarafından başlatılan Askıda Fatura kampanyası, tam da İstanbul’a yakışır güzellikte ilerliyor. Siz de imkanınız dahilinde bağışçı olabilir ya da ihtiyaç sahibiyseniz faturanızı ödeyebilirsiniz. Haydi Türkiye” dedi.