Gündem

İbrahim KALIN Kimdir? ( Cumhurbaşkanı Sözcüsü)

 
Kökeni Erzurum olan İbrahim KALIN, 1971’de İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden 1992 yılında mezun olmuş,
İslam düşüncesi ve felsefe alanındaki yüksek lisans çalışması yapmak amacıyla Malezya’ya gitmiş, orada 2 yıl kalmıştır. Akabinde Türkiye’ye dönmüştür.


1996 yılında doktora çalışmaları için George Washington Üniversitesine gitmiştir. Eğitimini tamamlayınca birçok ülkeye seyahat etmiş, uluslararası konferanslarda tebliğler sunmuştur. Doktora alanı olan İslam felsefesi ile ilgili yayınlanmış birçok makalesi mevcuttur.

Türkçe çeviri konularında da birçok kazanımı bulunan İbrahim Kalın, Japon araştırmacı Toshihiko Izutsu’nın ‘İslamda Varlık Düşüncesi’ kitabını Türkçe’ye çevirerek Ülkemize de katkı sağlamıştır.
  
İbrahim Kalın, akademisyen kimliğinin yanında fotoğrafçılığı da kendine hobi edinmiş, bağlama ve ney’e gönül vermiştir.  Tüm bunların yanında 2007 yılında
İslam ve Batı adlı kitabı yayımlanmıştır.
 
2005-2009 yılları arasında SETA Vakfı’nın kurucu başkanlığını yapmıştır. 

2009 yılında Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığına getirilmiştir.
 
2011 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine atanmıştır.
 
2012 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.
 
İbrahim Kalın son olarak 11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü olarak atanmıştır.

Kamu haberleri, güncel, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Abe urfadan suski taseron çalışanı bize kadro vermediler 525 kisi magduruz genel mudur hamdius