Gündem

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy'dan Şırnak Yolu Hakkında Önemli Açıklamalar

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yapımı devam eden Şırnak-Van karayolunda incelemelerde bulunarak, tamamlandığında bu yolun Şırnak’a hayat vereceğini söyledi. 

Şırnak merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Ersoy, daha sonra valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makamında Vali Aktaş ve 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı’dan yapılan çalışmalar ve güvenlik yolları hakkında bilgi aldı.

KOMUTANLARIMIZI ve TÜM ARKADAŞLARIMIZI KUTLUYORUM

Valilik çıkışında gazetecilere konuşan Bakan Yardımcısı Ersoy, memleketin imarı ve ıslahı için devam eden çalışmalarla ilgili bilgi almak ve yerinde incelemek üzere Şırnak’a geldiğini belirterek, “İçişleri Bakan Yardımcısı olarak hem valimizden, hem de komutanımızdan ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almaya geldik. Özellikle güvenlik öncelikli yollarımızla ilgili çalışmaları yerinde görmek,  milletimize daha güvenli, daha huzurlu, daha seri hizmet verebilmek için çok önemli bir yol. Çalışmalarla ilgili hem asayiş boyutuyla, hem güvenlik boyutuyla hemde memleketin imarı, memleketin ıslahı ile ilgili zorunlu gördüğümüz çalışmalarla ilgili geldim. Gördüğüm manzarada devletimizin milletimize ulaştırmaya çalıştığı hizmetleri. Kamu görevlilerince el birliği ile çok güzel bir uyum ve aheng içerisinde yürütülmeye çalışıldığını görmekten, milletimizle bütünleşmiş bir şekilde, onların taleplerini öncelikleyerek yapılan çalışmalara şahit olmaktan mutlu oldum. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devletimizi milletimizi bu denli müşfik ve fedakar bir şekilde kucaklamasına vesile olan değerli mesai arkadaşlarıma, valimiz başta olmak üzere kamu görevlilerimize, komutanlarımıza ve tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, daha sonra karayolu ile Şırnak-Van karayolunun 7’nci kilometresinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek için şantiye alanına gitti. Burada firma yetkililerinden bilgi alan Ersoy, Van yolunun Şırnak’a yeni bir hayat vereceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Şırnak-Van yolunun bizim için, Şırnak için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Van’ı Şırnak’a bağlayacak bir yol. Aynı zamanda Şırnak’a yeni bir hayat verecek. Artık Habur Sınır Kapısı’nın Doğu Anadolu’yla bağını bu yol sağlayacaktır. Bu da ciddi bir ekonomik getiri demektir. Yeni bir hayat damarı demektir. Şırnak için. Arkadaşlarımız bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ileriki aşamalarda daha kuvvetli bir şekilde devam ettiriyorlar. İnşallah yolun bu kısmında da gerekli proje revizeleri yapılarak, yeniden projeler ele alınarak süratle Van ile Şırnak’ı birbirine bağlayacak şekilde önümüzdeki yılın sonlarına doğru bitecek inşallah. Önümüzdeki yıl çok daha yoğun bir şekilde yenilenmiş proje ile bu sahada olmaya devam edeceğiz.  Biz de bakanlık olarak bütün ilgili birimler takibine devam edeceğiz. Siirt-Pervari-Şırnak, Şırnak-Van’ın buradan Habur bağlantısı demek bütün Doğu Anadolu ve Güneydoğu’nun bir kısmının buradan Irak’a ulaşması demektir. Bunun Habur’daki yoğunluğun Mardin-Urfa hattında sağladığı canlılığı dikkate alırsanız Şırnak için ne demek olduğunu daha iyi anlarsınız. Yapacağız bu yolu inşallah.” 

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bölgede incelemelerde bulunduğu yol yapım şantiyesi çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Van karayolunda yapılan incelemelerden sonra Vali Aktaş ile Namaz Dağı üs bölgesine geçen Ersoy, Çakır Söğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Tuğgeneral Ercan Yaşin’den bölgede yürütülen operasyonlar hakkında bilgi aldı.

KAMUPERSONELİ.NET – DHA