Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: 100 Yıl Sonra Bize Çekingen Demesinler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Genç Kürsü” programına katıldı. Burada açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı;

“Acaba yeniden bir 15 Temmuz, 1980 darbesi ve 28 Şubatlar gelecek mi? diye arkamıza dönüp bakmaktan yorulduk. Artık önümüze, geleceğe, yarınlara bakmak istiyoruz. Umutla beraber, hedeflerimize, iddialarımıza koşmak istiyoruz.”

“Şimdi uydularımız milli olduğu için ne kadar istifade ediyoruz bilseniz. Bu uydulara ecinniler karışmadığı için, iyi saatte olsunlar karışmadığı için, oradan doğru bilgileri alıyor ve teröristlerin canına okuyoruz.” 

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Başakşehir’deki programının ardından Grand Cevahir Otel’deki Dostlarla Referandum Buluşması isimli toplantıya katıldı. Burada da Bakan Soylu Anayasa değişikliği referandumu hakkında açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi;

“ALLAH SANKİ ÜZERİMİZDEN KORKUYU ALMIŞTI”

“Üzerimizden uçaklar geçiyordu. Çankaya Köşkü’ne girdiğimizde, Allah sanki üzerimizden korkuyu almıştı. Oradaki polis arkadaşlara şunu dedim: ‘Buraya canlı olarak kimseyi sokmayacaksınız. Burayı canlı olarak kimseye teslim etmeyeceksiniz.’ dedim.” 

“TBMM’ye gidip darbeyi tüm dünyaya anlatmanın doğru olduğunu düşündüm” diyen Bakan Soylu, “Mecliste, A Haber ve Anadolu Ajansını içeri aldık. O an TRT’nin de işgal edildiğini duyduk. Hiç tanımadığımız ama bize yardım etmek isteyen insanları oraya sevk ettik. Daha sonra ben TRT’ye gitmek için izin istedim. O esnada yolda Erol Olçok’un rahmetli olduğu haberi gelince, ‘Şehit oldu. Allah bize de nasip etsin’ dedim.” 

“BİZE ÇEKİNGEN DEMESİNLER”

“Eğer mevcut siyasi sistem başarılı bir sistem olsaydı, 10 yılda bir darbe üretir miydi? 100 yıl sonra bizimle ilgili bize ‘çekingen’ demesinler, ‘geri adım attı’ demesinler, ‘sırat-ı müstakimde yürüdü’ desinler. 100 yıl sonraki nesil geri baktığında, ‘Allah onlardan razı olsun, bize dünyada ilk on ekonomiden birini bıraktılar’ desinler.”

Kamupersoneli.net – ANKARA