Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: 29 Üst Düzey Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir takım etkinliklere katılmak maksadıyla Trabzon’a gitti. Burada halkla buluşan Bakan Soylu terör konusuna dair son bilgileri paylaştı. 

Terör konusunda atılan adımların verdiği sonuçlara değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya dair çok önemli ifadeler kullandı. 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DAN TERÖR AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da katıldığı etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, terör örgütü PKK’ya katılımın gittikçe azaldığını ifade etti. Terör örgütüne desteğim daha da azalacağını ifade eden Bakan Soylu, örgütte çözülme sürecinin başladığını açıkladı. 

“2016 yılında dağa giden terörist sayısı 657 idi, geçen sene bu rakam 150’ye düştü. İnşallah bu sene daha az bir noktaya düşecek. Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de terör örgütünün yıllarca mensubu olmuş, gri, beyaz ve mavi listede olan teröristlerin yavaş yavaş teslim olmaya başlaması, terör örgütünün esas itibarıyla söküm içinde olduğunun en önemli delillerinden biridir.

’29 ÜST DÜZEY TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terör konusunda yapmış olduğu açıklamalarında bazı bilgiler paylaştı. Terör örgütünde sözde üst düzey yönetici pozisyonunda bulunan çok sayıda ismin etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken Bakan Soylu mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgusunda bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuya dair ifadeleri şu şekilde,

”Terörle mücadelede 2017’de kırmızı listeden 1, mavi listeden 3, yeşil listeden 9, turuncu listeden 5, gri listeden 44 ve beyaz listeden 63 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi. 2018’e daha hızlı başladık. 2018’in ilk 3,5 ayında, 4’ü kırmızı, 4’ü mavi, 3’ü yeşil, 2’si turuncu, 9’u gri, 7’si beyaz listeden olmak üzere, Türkiye’deki toplam 29 üst düzey teröristin etkisiz hale getirildi. Türkiye’de sadece terör örgütüne karşı büyük bir mücadelesi gerçekleştiriyor değiliz. Terazinin bir kefesinde büyük bir mücadele sağlarken, diğer kefesinde de aynı noktada dengelemeye çalışan bir anlayışı ortaya koyuyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA