Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Biz Terörizmle de Mücadele Ediyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bizim Beylikdüzü Vakfınca düzenlenen geceye katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmasında tarihi açıdan kritik bir kararın arifesinde olunduğuna değinerek, verilecek kararın milletin geleceğiyle ilgili olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumu hakkında da bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 16 Nisan referandumu ve terörle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamalarının detayları şöyle;

“16 NİSAN NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?”

“16 Nisan nedir biliyor musunuz? ‘Bu vatan, bu topraklar bizimdir’ diyen haykırışın adıdır. 16 Nisan, ‘patron millettedir’ diyen bir haykırışın adıdır. Yıllardır bu milleti küçümseyenlere karşı milletin ‘dur bir dakika bu ülkeyi biz yöneteceğiz’ demektir. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz ve biz son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. 1699 Karlofça’dan beri en güçlü dönemdeyiz. Birilerinin bizi parmakla işaret edip, oturtamadığı bir dönemdeyiz. Adımlarımızı güçlü attığımız bir dönemin içindeyiz. Bizi bu coğrafyada etkisiz kılmaya çalıştılar ama bunu başaramadılar. Şimdi dimdik güçlü bir şekilde ilerliyoruz.”

“BİRİSİ SIRTIMI PKK’YA DAYAYACAĞIM DEDİ”

“Hatırlayın birisi o dönemde ‘Ben sırtımı PKK’ya dayayacağım’ dedi. Şimdi 4 tane duvar var, hangisini isterse ona dayayabilir. Bu ülkenin kardeşliğine saldırdılar. Ben, Güneydoğu’nun her tarafını geziyorum. Bu ülkenin her toprağında gücümüz yettiği kadar olmaya çalışıyorum. 13-14 yaşındaki kız çocuklarının PKK’dan kaçtıktan sonra anlattıklarını bir okusanız kahrolursunuz. 60 yaşındaki adamlar bu çocukları taciz ediyor. Burada hepinizin huzurunda söylüyorum, eğer o çocukları bundan sonra dağa terörist olarak götürürlerse, Allah bana İçişleri Bakanlığını haram etsin. Bu millete çektirdikleri maliyeti tek tek bunlara verdireceğiz.”

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamasında sadece terörist ile mücadele etmediğini aynı zamanda terörizm ile de mücadele ettiklerine dikkat çekti.

Kamupersoneli.net – ANKARA