Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Dağların Hakimiyiz Diyenler, Dağların Fareleri Olarak Kaçıyorlar

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu referandum gündemine ve terör konularına dair önemli açıklamalarda bulundu.Terörle mücadelede gösterilen kararlılığa dikkat çeken Bakan Soylu şu açıklamalarda bulundu. 

”6 AYDA BİN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

“Terörün belini kırmak üzereyiz. Büyük bir mücadele veriyoruz. Bugün 40’ın üzerinde operasyon sürüyor. Türkiye’nin her noktasında, kırsalda, dağlarda operasyon yapıyoruz. 6 ayda bin terörist etkisiz hale getirildi. ‘Dağların hâkimiyiz’ diyenler bugün dağların fareleri olarak kaçıyor. On yıllardan beri bizi terörizmle, anarşizmle terbiye etmeye, büyük Türkiye yapmamak için ülkenin yarınlarına umut taşıyan milletin değerlerini ötekileştirmeye çalışanlara karşı tarihi bir kararın arifesindeyiz. Hep birlikte karar vereceğiz. Bu milleti kampanya süresinde de küçümsemeye, hep hakir görmeye çalışıyorlar. ‘Yıllardan beri iktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız’ diye bir anlayışı ortaya koymak için çaba harcıyorlar. Şunu sormak istiyorum; 15 yıldır Tayyip Erdoğan sizi yanlış bir yola sevk etti mi? 15 yıldır Tayyip Erdoğan bu milletimize yanlış bir şey önermedi. Tayyip Erdoğan’ın önerdiği, bu milletin kendi iradesi, ortaya koyduğu talepleri, iddiaları ve idealleriydi. AK Parti’nin de önerdiği de oydu. Başka bir şey değildi.”

”KİM GELİRSE GELSİN”

“Başımıza PKK’yı musallat edecekler. DAEŞ’i, FETÖ’yü musallat edecekler. Buradan sesleniyorum; ister FETÖ gelsin, ister PKK, ister DAEŞ gelsin. Hollanda gelsin, Almanya gelsin. Kim gelirse gelsin, topyekûn gelsinler. Bize Akçaabat yeter, bize Türkiye yeter. Terörün belini kırmak üzereyiz. Büyük bir mücadele veriyoruz. Bugün 40’ın üzerinde operasyon sürüyor. Türkiye’nin her noktasında, kırsalda, dağlarda operasyon yapıyoruz. Son 6 ayda bin terörist etkisiz hale getirildi. ‘Dağların hâkimiyiz’ diyenler bugün dağların fareleri olarak kaçıyor”

İçişleri Bakanı konuşmasına şu açıklamalarla devam etti. “Türkiye’yi diz çökertmeye çalıştılar ama beceremediler. Bir daha 15 Temmuz’u yaşamamak, her seçimden sonra, ‘Acaba hükümet kurulacak mı kurulmayacak mı?’ tedirginliğinde kurtulmak istiyoruz. Seçim bitsin, hükümet işin başına gelsin istiyoruz. Ama biz bunu gerçekleştirirken sadece içerde uğraşmıyoruz. Almanya, Hollanda ve İsviçre ile uğraşıyoruz. Batıda ne kadar ülke varsa, dünyanın en pahalı arazisi olan bu araziyi elimizden almak, bizi yönetiyormuş gibi göstermek, kendi istedikleri gibi yönetmek ve idare etmek, bazen faizle, bazen de yargı ile tepemize binmek için çaba sarf ediyorlar.”

Referandum gündemine dair de konuşan Bakan Soylu konu ile ilgili olarak şu ifadeler de bulundu. 

”CİDDİ ADAMIN AĞZINA BU LAF YAKIŞIYOR MU”

“Kılıçdaroğlu dün Trabzon’daymış. Neymiş, muhtarlıklar kaldırılacakmış, lokantalar kapatılacakmış. Ciddi adamın ağzına bu laf yakışıyor mu? Muhtarlıklar, lokantalar kapatılacak. Cumhurbaşkanı şöyle edecek, böyle edecek. 15 yıldır, sen ve senin partin, sen seçildikten sonra bu ülkede yalanla, dolanla uğraştın, iftirayla uğraştın. Tayyip Erdoğan da milletle Türkiye’yi büyütmekle ve zenginleştirmekle uğraştı”

Kamupersoeneli.net – ANKARA