Gündem

İçişleri Bakanı Soylu'dan Firari Adil Öksüz Hakkında Açıklama

FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna dair kuvvetli bir şüphenin bulunduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

4 – 5 AYDIR ALMANYA’DA OLDUĞU SÖZ KONUSU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yeni Şafak sosyal medya canlı yayınında Ersin Çelik’in sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamalarında 3-4 aydır Almanya’da 15 Temmuz’la alakalı bir değişikliğin söz konusu olduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hükümetin, İçişleri, Dışişleri ve Adalet bakanlıklarının ortaya koyduğu çalışmalar sonucu ortaya çıkan bir atmosferin bunu ortaya çıkardığını vurguladı. Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna dair birtakım değerlendirmelerin yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

DEĞERLENDİRMELER YAPILIYOR

“Bunlar somut değerlendirmeler değildir ama Almanya’da çok Türk yaşamaktadır, çok insan yaşamaktadır, istihbarı değerlendirmeler yapılmaktadır. Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna dair kuvvetli bir şüphe söz konusudur. Elbette ki bugünlerde bu değerlendirmenin ortaya çıkması da aslında 4-5 aylık süreç içinde gelişen bir sonuçtur.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA