Gündem

İçişleri Bakanı Soylu'dan Önemli İHA Açıklaması !

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Dörtyol ilçesinde bir otelde düzenlenen yemeğe katıldı. Bakan Soylu burada bir konuşma yaptı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında “Bizim şu anda insansız hava aracı konusundaki kabiliyetimiz, dünyada bizle beraber ancak iki ülkede var. Bu çok önemli bir şey. Hakkari veya diğer noktalardaki meseleye çamur atmaya çalışanlar, ABD’nin çürük predatörleri bir taraftan Akçakale’ye, Şanlıurfa’ya, bir taraftan da Adana’da Ceyhan’a düştü, seslerini çıkarmadılar.” ifadelerine yer vererek İHA’lara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İHA açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

DENETLEME YAPILACAK

“Bundan bir yıl önce İçişleri Bakanlığının bu kadar insansız hava aracı yoktu, polisimizin biraz vardı, biraz jandarmamıza takviye ettik, silahlı insansız hava aracı, insanlı keşif uçağı, bütün bunları hep birlikte kullanabilme kabiliyetine sahip olduk. Geçen yıl bu tarihlerde ayda 100 saat havada kalabilme kabiliyetimiz yoktu, şu anda 2 bin 600 saat. Bu büyük bir kabiliyettir. Bu kabiliyeti kendi oluşturduğumuz bir anlayışla gerçekleştirdik. Sadece o kadar değil, sınır duvarlarımızı yapıyoruz, onların elektronik denetlenmesi söz konusu olacak. 

Yine Türk Silahlı Kuvvetleri sınırların üzerinde o İHA’larla yine aynı gözlemi, keşfi ve istihbaratı alacaklar. Bütün bunların hepsi, kabiliyetimizi artırmaktadır. Eğer biz İsrail’den Heron ile ABD’den zamanında talep ettiklerimizle, onları bekleyerek, bizim kabiliyetlerimizi bir şekilde kuvvetlendirin diyerek biz onları beklemiş olsaydık şu anda yaya kalmış durumdaydık. Bizim mühendislerimiz, iş adamlarımız, üreticilerimiz savunma milli sanayimizin yerlileşmesi açısından baktılar, bu noktaya geldi. Bizim şu anda insansız hava aracı konusundaki kabiliyetimiz, dünyada bizle beraber ancak iki ülkede var. 

Bu çok önemli bir şey. Hakkari veya diğer noktalardaki meseleye çamur atmaya çalışanlar, ABD’nin çürük predatörleri bir taraftan Akçakale’ye, Şanlıurfa’ya, bir taraftan da Adana’da Ceyhan’a düştü, seslerini çıkarmadılar. Hamleleri şudur, Türkiye kendi kendine yeten bir ülke olmasın, üretmesin, çünkü insansız hava aracı üretmek yüksek teknoloji üretmek demek. İki, terörle mücadeleyi bu kadar kesin ve kararlı yapmasın.”

Kamupersoneli.net | ANKARA