Gündem

İçişleri Bakanı Soylu Hakkında CHP Genel Başkanvekillerinden Gensoru Önergesi Verildi

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bir gensoru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde İçişleri Bakanı Soylu’nun  CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik Trabzon kongresinde “Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum, sen bittin” dediğini belirtildi ve tehdit ettiği ifade edildi.

GENSORU ÖNERGESİ VERİLDİ

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir gensoru önergesi verildi. Verilen gensoru önergesinde siyasetçiler arasında eleştiri ve şiddetli tartışmaların demokrasinin işleyişi açısından son derece doğal olduğuna işaret edildi.

Ayrıca söz konusu önergede “Doğal olmayan silahlı güçleri emri altında bulunduran bir kişinin hakaret ve tehdide başvurmasıdır.” denilerek bu bağlamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Bakanlığının gerektirdiği sorumluluğu yerine getirmediği ve mafyavari yöntemlere başvurduğu ifade edildi.

KİN VE NEFRET DOLU OLDUĞU BELİRTİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerinin kin ve nefret dolu olduğu ifade edilen gensoru önergesinde CHP’ye oynanan komplonun da itirafı niteliği taşıdığı da ifade edildi. Konu ile ilgili olarak gensoru önergesinde bu ifadeleri kullananın sıradan bir kişi değil İçişleri Bakanı olduğu belirtildi ve “Bu açıdan İçişleri Bakanı’nın sözleri basit bir tehdit değil, kolluk kuvvetlerine talimat amacını taşıyan yasa dışı bir girişimdir. Bu sözlerle Sayın Kılıçdaroğlu açıkça hedef haline getirilmiştir. Siyasetin antidemokratik bir şekilde kolluğun bağlı olduğu bakanlık eliyle dizayn edilmeye çalışılması, demokrasinin tasfiyesi anlamına gelmektedir.” ifadelerine yer verildi

GENSORU AÇILMASI TEKLİF EDİLDİ

Tüm bunların yanı sıra gensoru önergesinde açıklanan nedenlerle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bulunduğu makam itibariyle tarafsızlık, hukuk içinde hareket etme ve İçişleri Bakanlığını yasalara uygun olarak yönetme sorumluluğu konusunda güveni tamamen yitirdiği ifade edildi. Ayrıca belirtilen nedenlerden dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Anayasanın 98 ve 99 uncu, TBMM İçtüzüğünün 106 ncı maddeleri uyarınca gensoru açılması teklif edildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA