Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: İspat Edemezse Biz Onun Boğazına Ne Takacağız O Görecek!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da organize edilen bir etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabalarının Man Adasında şirketi olduğunu iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, para transferi konusuna yönelikte açıklamalarda bulunmuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ir televizyon programına katılacak konuya dair görüşlerini aktardı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na çok sert sözlerle tepki gösteren İçişleri Bakanı Soylu, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

‘BİZ ONUN BOĞAZINA NE TAKACAĞIZ O GÖRECEK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı ispatlaması gerektiğini ifade eden İçişleri Bakanı Soylu, eğer ispat edemezse biz onun boğazına ne takacağız o görecek açıklamasında bulundu. 

“O Man Adası’nda veya herhangi bir adada veya herhangi bir yurt dışında Cumhurbaşkanının veya yakınlarının paralarının olduğunu ispat etmezse, biz onun boğazına ne takacağız o görecek, hangi çıngırakları takacağız, öyle yok. Hem iftira edeceksiniz, hem ondan sonra da birtakım hakaretlerde bulunacaksınız, ondan sonra da kenara çekileceksiniz. Bunu yapabilmek mümkün değildir, bunu çok net söylüyorum.”

‘İSPAT EDEMEZSE ŞEREFSİZ VE ALÇAKTIR’

Bakan Soylu konuşmasında, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun derdinin bulunduğu koltuğu korumak olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik iddialarını ispatlaması gerektiğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman eğer ispat edemezse şerefsiz ve alçaktır dedi.

“Başınızda bir düzenbaz var ve sadece kendi koltuğunu koruyabilmek, sadece kendi koltuğunu devam ettirebilmek için Türkiye’nin başını herkesle beraber belaya sokacak bir düzenbaz söz konusu. Man Adası’nda veya herhangi bir adada Cumhurbaşkanımızın ve yakınlarının parasının olduğunu ispat etmezse şerefsizdir ve alçaktır. Zannediyor ki bunu söylerim, burada kalır. Bunu net söylüyorum, hayatımızın sonuna kadar bunun takipçisi olacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA