Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Selahattin Demirtaş Çıksın Diyorlar Peki Çocuklarımız Niçin Şehit Oldu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneğinin Zeytinburnu’nda verilen iftara katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu; Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine cevap vererek terör ile yapılan mücadeleler hakkında ifadelerde bulundu.

Bakan Süleyman Soylu’nun açıklamalarından satır başları;

BİZİ TERÖRİZİMLE AYIRMAYA ÇALIŞTILAR

Bizi terörizmle birbirimizden ayırmak istediler. Ancak beceremediler. Bizleri bir annenin evladını sağcı, solcu yaparak birbirine vurdurmaya zorladılar ancak bunu da beceremediler. Bizleri ekonomik ve siyasal krizler ile zayıflatmaya çalıştılar. Bizleri gazete manşetleri ile küçük düşürmeye zorladılar ancak çok zorluklar çektiler. Bakın bu nesil darbeleri gördü, asılan başkanları gördü, sokak olaylarını gördü bu nesli görmediği hiçbir şey yoktur.

AMERİKA’YA KARŞI NASIL HAREKET EDECEĞİMİZİ BİLİYORUZ

Bizlere, siz Afrin’e girer misiniz dedikleri süreçte ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Amerika’ya karşı nasıl hareket edeceğini bilen bir ülkeyiz. Burası bizim ülkemizdir.

Bizler bugün Suriyelilere ev sahipliği yapıyor değiliz. Bizler bundan yüzyıllar önce İspanya’dan kaçan Musevilere de ev sahipliği yapmıştık. Osmanlı Rus harbinden sonra bir taraftan Gürcüsü, bir taraftan Çerkesi, Abhazı herkes bu topraklara geldi. Bu coğrafya, bu güzel ülke her millete emin bir coğrafya, emin bir toprak parçası olarak kabul edilmelidir.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÇIKSIN DİYE KORO TUTTURULDU

Selahattin Demirtaş çıksın’ diye bir koro tutturuldu. Neredeyse hepsi aynı şeyin peşinden gidiyor. Batı’ya şirin gözükecekler, Bak biz hapisteki birisinin bile çıkmasını isteyenlerden olduk diyecekler.

Peki biz niye terörle mücadele yaptık? Çocuklarımız niçin şehit oldu? Manisa’da, Soma’da, Konya’da, Ilgın’da şehit olan kardeşlerimizin, ay yıldızlı bayrağın arkasından on binlerce insan neden gitti o zaman?

53 kişiyi bir talimatla katledilmesine sebebiyet veren o insan içeride durmayacak da kim duracak bunu biri bana izah etsin? Ne çabuk yürekler yumuşadı?

Kimin adına, kimin lehine bu sözler veriliyor, söyleniyor? En ağır şey bir şehit annesini, babasını veya eşini aradığınızda Başınız sağolsun, Allah cennette kavuştursun’ dediğinizde gururla ve onurla Vatan sağolsun bakan bey, bir evladım daha var vatana onu da feda ederim diyen insana biz ne söyleyebiliriz?

Terörle mücadelemizi yarım bırakmayalım. FETÖ ile mücadelemizi yarım bırakmayalım.