Gündem

İçişleri Bakanı Soylu Talimat Verdi: O Tabela Yerine Asılacak

Ağrı’nın Diyadin Belediyesine atanan kayyum, belediyenin Kürtçe olan tabelasını söktürmüştü. İçişleri Bakanı Soylu hemen talimat verdi ve tabela tekrar yerine asılacak.

Kanun Hükmünde Kararnameyle kayyum atanan 28 belediyeden biri olan Ağrı’nın Diyadin ilçe belediyesine başkanı olan kaymakam Mekan Çeviren ilk olarak belediye girişinde bulunan Kürtçe olarak “Şaredariya Giyadine” (Diyadin Belediyesi) yazılı tabelayı indirerek Türkçe tabelayı asılı bıraktı.

Konunun basında haber olması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu harekete geçti ve resmi twitter hesabından bir açıklama yaptı. Soylu açıklamasında, ”Meselemiz terördür. Kürtçe bizim dilimizdir. Diyadin belediyesinin tabelası hemen asılacaktır. Türkçe gibi Kürtçe de bizim dilimizdir” dedi.

GEREĞİ YAPILACAK

Bakan açıklamasında “Türkçe gibi Kürtçe de bizim dilimizdir. Bizim meselemiz terörledir. Hemen talimat verdim. O tabela aynen yerine asılacaktır. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Zaten bu konuda daha önce de arkadaşlarımıza gerekli bilgiyi aktarmıştık. Zannediyorum ki bir süreç yanlışlığı söz konusudur. Şimdi inşallah düzeltilecektir” dedi.

Kamupersoneli.net