Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Güçlü Bir Türkiye Yapacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son dönemlerde güçlendiğini ve bunu engellemek isteyenlerin türlü oyunlar oynadığını söyledi.

16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklaması şöyle oldu;

“YAZIKLAR OLSUN”

“Yazıklar olsun. Yani hiç yakıştı mı? Öteki de, ‘Yunan nasıl denize döküldüyse, bu evetçileri, Samsun’dan çıkarız, denize dökeriz’ diyor. Bunu CHP’li kardeşlerimize ne olursunuz anlatın. Biz Murat Karayılan’dan, Cemil Bayık denilen o alçaktan onlara uzak mıyız? Yazıklar olsun. CHP’li kardeşlerimiz elini vicdanına koysun. Biz onlardan uzak mıyız? Şimdi onlarla iş birliği yapıyorlar. Bu ülkede, evet Kılıçdaroğlu yapıyor, terör örgütünün değirmenine su taşıyor. Sonra bizi, bu ülkeyi işgal etmek, ezanlarımızı susturmak, namusumuza göz dikmek isteyen, topraklarımızı almak isteyen Yunan postalından bizi daha düşman görüyor kendisine. Ey Kılıçdaroğlu, bırak kıvırmayı, bir kere delikanlı ol be. Bir kere de ki, ‘Ayıp, yanlış yaptın. Seni partiden ihraç ediyorum. Senin siyasette yerin yok’ de. Eğer sen bunu yapmazsan, 16’sında bu millet sana öyle bir tokat atacak ki göreceksin ne olacağını.”

“VİCDANIM SIZLIYOR”

“Vicdanım sızlıyor. Güneydoğu’da anaların 13 yaşında kızlarını alıyorlar, dağlara terörist olarak götürüyorlar. Bir anne kolumu çekip, ‘Ne olursun. Sen devlet adamısın. Kızımı istiyorum.’ dedi. O kızın yeri annesinin dizinin dibidir. O kızın yeri öğretmenin yanıdır. Benim de evladım var. Eğer o kızları bundan sonra dağa götürüp de ona orada kötü muamele yaparlarsa bana İçişleri Bakanlığı haram olsun. Merak etmeyin. Güçlü bir Türkiye yapacağız. Onun için 16 Nisan sadece bir referandum değil. Bu ülkede yeni bir sayfanın açılmasıdır. Bu ülkede hakkaniyetin, adaletin açılmasının sayfasıdır. Terörün bitmesinin, bu ülkede sanayinin gelişmesinin, gençlerimizin iş bulmasının, ülkemizin üretiminin artmasının, Türkiye’nin 25 bin dolar gelir seviyesine gitmesinin sayfasıdır. Bilesiniz bizi bundan men edemeyecekler. Önümüzü kesemeyecek, Türkiye’yi engelleyemeyecekler.”

Kamupersoneli.net – ANKARA