Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Verilen Yeni Kimlik Kartı Sayısını Açıkladı !

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında verilen yeni kimlik kartı sayısını da açıkladı.

“11 MİLYON 238 BİN YENİ KİMLİK KARTI VERİLDİ”

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında Şu ana kadar 11 milyon 238 bin yeni kimlik kartı verildi. Yaklaşık 20 tanesinde hata çıktı, o da bireysel hata. Girişten kaynaklanan hatalar söz konusu. 11 milyonda 20, bir hata sayılmayabilir. Keşke hiç olmasa tabii.” ifadelerine yer verdi.

“6 – 7 GÜN İÇİNDE MÜRACAAT ETTİKTEN SONRA VERİLEBİLİYOR”

Açıklamalarına devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Yeni kimlik kartları ilk başta 2-2,5 ayda gidiyordu. Şimdi artık 5 artı 2 güne indirdik. Beş gün şehir içleri, merkezde iki günde, kırsal ve köylerde toplam 6-7 gün içinde müracaat ettikten sonra verilebiliyor. Ehliyetlerde, pasaportlarda da inşallah aynı anlayış gelecek. Ne zaman başlar? Biz 2018’in Mart’ı gibi diyoruz. Bu arada trafik tescilleri de noterlere vereceğiz. Yapabilirsek daha önce yapacağız ama bütün hazırlıklarımızı 2018’in Mart’ı için yapmıştık ama öne çekebilirsek bir şekilde çekmeye çalışıyoruz.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA