Gündem

İçişleri Bakanlığı Açıkladı: 24 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt içinde devam eden operasyon bilançosu açıklandı.

Bununla beraber etksiz hale getirilen terör örgütü üyeleri, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyonların yanı sıra asayiş uygulamaları ile siber suçlarla mücadele kapsamında detaylara yer verildi.

Yayımlanan duyuruda ise;

Ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında son 1 hafta içinde biri ölü, 14 sağ, 9’u teslim olmak üzere 24 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 1.821 operasyon yapılmış, Terör Örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 1.123 Terör (PKK/KCK 132, AŞIRI SOL 2, DEAŞ 22, FETÖ/PDY 967), 3.634 Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından ve 83 Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4.840 kişi gözaltına alınmıştır.

SOKAK SATICILARINA YÖNELİK OPERASYONLAR;

​Sokak satıcılarına yönelik; okul çevreleri, parklar ve gençlerimizin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 586 şüpheli gözaltına alınmıştır. 69 kg esrar, 3.6 kg eroin, 9.5 kg sentetik kannabinoid, 1.3 kg metamfetamin, 35.757 adet uyuşturucu hap, 8.095 kök kenevir ve 36 tabanca/tüfek ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ UYGULAMALARI;

​Huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, başta asayiş, terör, narkotik ve kaçakçılık olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için 10/05/2018 tarihinde ülke genelinde yer alan tren istasyonları ve otobüs terminallerinde 17.318 personelin katılımıyla ‘OTOBÜS TERMİNALLERİ/TREN GAR VE İSTASYONLARI UYGULAMASI’ yapılmıştır. Uygulama sonucunda 119.737 şahıs kontrol edilmiş, 301 aranan şahıs ile 36 aranan araç yakalanmıştır.​​
 
SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE;

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 1.327 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 588 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.
 
DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE;

​836’sı denizlerde olmak üzere toplam 8.452 düzensiz göçmen yakalanmış, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık  eden 83 organizatör gözaltına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.