Gündem

İçişleri Bakanlığı Bir Haftada Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısını Açıkladı

İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada son bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

3 BİN 856 GÖZALTI

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 25 Haziran – 02 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca gerçekleştirilen bin 363 operasyon sonucu terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı, örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 985 terör, 2 bin 805 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 66 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 3 bin 856 kişi gözaltına alındığı ifade edildi.

36 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiği ve yapılan operasyonlarda Mardin ve Şırnak’ta 2 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi. 19’u ağır ve uzun namlulu toplam 28 silah, 18 adet el bombası ve 3 bin 554 adet muhtelif mühimmat, 74 kilogram patlayıcının ele geçirildiği 11 adet El Yapımı Patlayıcının da imha edildiği ifade edildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA