Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan E- Belediye Bilgi Sistemiyle Alakalı Duyuru Yayımlandı

İçişleri Bakanlığı’nın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklama içerisinde E- Belediye hizmetleriyle alakalı olarak detaylara yer verildi. Bununla alakalı olarak verilecek hizmetlerin hangi koşullarda ve nasıl verileceği konusunda aydınlatma yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise;

Belediyelerin mevzuatla berbaer kendilerine devredilen görevlerini ve hizmetlerini yürütmeleriyle beraber vatandaşlar tarafından yapılan başvuruların sonuçlandırılmasına yönelik olarak idarei işlemlerin yürütüldüğü E- Belediye bilgi sistemlerinin kullanmalarının zorunlu hale getirildiği, 7099 sayılı ve 15/02/2018 tarihli Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 10/03/2018 tarihli ve 30356 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürkük kazanmıştır.

E- Belediye bilgi sistemiyle alakalı olarak verilen detaylarda ise;

– Vatandaşlara dönük hizmetlerin başlama süreçleri basit kılınacak ve standar seviyesi sağlanacak bununla beraber kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında anlık olara veri paylaşımı kurulacak. Söz konusu merkezi sistem üzerinden yürütülerek vatandaşların işlemleri elektronik imza ile tamamlanacak.

– Geliştirilmesi söz konusu olan belediyecilik yazılımlarıyla beraber vatandaşlarımız odaklı yerel yönetim yapılarının oluşturulması adına bilgi ve iletişim teknolojileri etkili şekilde kullanılacak.

– Belediyelerin iş süreçlerinin kısaltılmasıyla beraber daha hızlı hale sunulması ve zaman ile emek kayıplarının oluşmaması amaçlanıyor.

– Kesinti olmayan yerel hizmet sunumu sağlanacak.

– Bankalar ile anlık veri transferleri sağlanması yapılarak vatandaşlarımız vergi ve fatura gibi ödemelerini yapabilecekler.

– Sistemle berbaer vatandaşlarımıza daha hzlı ve kolay kaliteli hizmet sağlanması ve işlem sayısı azaltılacak.

– Sistemle beraber ülke genelinde hizmetlere standart ve şeffaf denetim getirilecek.

– Sistem ayrıca yatırım ortamlarının iyileştirilmesi kapsamında yürütülen inşaat izinlerinin süreçlerini kısaltabilecek.

– Sistemle beraber Avrupa Birliği Mevzuatı ile uyum çalışmaları kapsamında yatırım yapma süreçleri yoğunlukla beraber ruhat işlemleri tek elden yürütülecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA
  Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği