Gündem

İçişleri Bakanlığı Valiliklere Kış Lastiği Genelgesi Gönderdi!

İçişleri Bakanlığı tarafından kış mevsiminde uygulanacak trafik tedbirleri için 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.

Bakan Soylu tarafından imzalanarak 81 ilin valiliğine gönderilen genelge içerisinde kış mevsiminde meydana gelen aşırı yağmur, sis, kart, tipi buzlanma gibi sebeplerden dolayı sürücülerin görüş mesafelerinde azalma yaşadıkları, taşıtların fren ve durma mesafelerinin artış yaşadığı, taşıt kullanımı ile seyahat konforunun bozulduğu ile beraber trafik güvenliğinin olumsuz yönde etkilendiği ifade edildi.

Diğer yandan yüksek ve ağır taşıt sürücüleri durdurulacak, görüş mesafesinde azalma yaşanması, takip mesafelerinin artırılması, şerit çizgisinin kural dışına çıkılmaması, sis farları kullanımı ile yavaş ve dikkatli seyretmeleri ile gündüzleri de yakını gösteren farlarını yakmaları hususlarında uyarıları alacak.

VALİLİKLER SÜREYİ UZATABİLECEK

Ayrıca yayımlanan “kış lastiği kullanma zorunluluğu ile alakalı usul ve esaslar hakkında tebliği ile beraber kış lastiği kullanımı zorunlu olacak.

Valiler kış lastiği uygulamasını tebliğ içerisinde yer alan tarih aralığında süresinin öncesinde veya sonrasında ise birer ay olarak artış yaşayabilecek.

CADDE VE SOKAKLARDA TUZ VARİLİ UYGULAMASI YÜRÜRLÜKTE

Kar yağışı nedeniyle küreme yapılması esnasında kar yığın ve kümelerinin hemen kaldırılmasına olanak sağlanacak.

Buna yönelik olarak taşıtlar ve yaya trafiğinin yol ve kaldırım yüzeyinde meydana gelebilecek buzlanmalardan olumsuz olarak etkilenmemeleri için hedef halinde cadde ve sokaklarda “tuz varili” uygulaması yapılacak.

Tuzlama ve küreme işlemleri, trafiğin yoğun olduğu saatler dışında yapılarak, karayolunun ulaşıma hazır hale getirilmesi sağlanacak.

Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtların dışında kalan taşıtlara da kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi konusu valilikler tarafından değerlendirilecek.

Kamupersoneli.net