Gündem

İçişleri Bakanlığından corona salgını için flaş talimat!

İçişleri Bakanı Soylu başkanlığında 81 il valisi, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve sahil güvenlik bölge komutanları ile “Koronavirüs Değerlendirme” toplantısı yaptı. Bu toplantıya katılan isimler ise şöyle oldu:

“Bakan Yardımcıları Muhterem İnce ve Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, İller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık ve bakanlık bürokratları”

BAKAN SOYLU’DAN TALİMAT

Gerçekleştirilen toplantıda illerde salgının seyri, salgının önlenmesine yönelik alınan son tedbirler, koronavirüs denetimleri ile güvenlik alanında dönemsel gelişmeler ele alınırken çeşitli kararlar alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soyluçeşitli talimatlar verdi. Bu doğrultuda illerde denetim faaliyetlerinin 7/24 esasına göre hayatın her alanında artırılmasını, önümüzdeki süreçte özellikle pazaryeri, AVM, toplu ulaşım araçları gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde denetimlerin yoğunlaştırılması talimatı verildi.

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve meydanlarda sigara içilmesini yasaklayan genelgeye tereddütsüz uyulması talimatı verdi.