Gündem

İçişleri Bakanlığı’ndan ek genelge: 18 – 20 yaş aralığındaki gençlere istisna getirildi!

İçişleri Bakanlığı 18 ila 20 yaş aralığındaki gençlerin sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili bir genelgeyi, tüm valiliklere bu sabah gönderdi. Gönderilen genelge kapsamında kamu, özel sektör ve tarım işçisi olarak görev alan 18 – 20 yaş aralığındaki gençler bu yasak kapsamında değerlendirilmeyecek. Kişiler, bu yasaktan muaf olduklarını gösteren bir belgeyi de sürekli yanında taşımak ve denetimler sırasında göstermek zorunda olacaklar.

TÜM VALİLİKLERE GÖNDERİLDİ

Türkiye, her geçen gün koronavirüs salgınına ilişkin önlemler almaya devam ediyor. Alınan önlemlerde ilk olarak 65 yaş üstü vatandaşların salgına yakalanmaması için sokağa çıkması kısıtlanmıştı. Son olarak bu kısıtlamaya 20 yaş altı da eklendi. İçişleri Bakanlığı, tüm valiliklere sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili bir genelge daha gönderdi.

İçişleri Bakanlığı’ndan ek genelge: 18 – 20 yaş aralığındaki gençlere istisna getirildi!

2000 DOĞUMLULAR KISITLANDI

Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu son toplantıda çıkartılan öneri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vermiş olduğu talimatla 3 Nisan tarihinden itibaren tüm valiliklere “eh,r Giriş/Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması”yla ilgili bir genelge gönderildi. Kapsam içerisinde 01.01.2000 tarihinden sonra doğan bütün kişilerin sokağa çıkması geçici olarak yasaklandı.

EK GENELGE GÖNDERİLDİ

01.01.2000 tarihinden sonra doğanların sokağa çıkmasının yasaklanması bir takım soru işaretlerine sebep oldu. Soruların giderilmesi ve uygulamanın hızlı bir şekilde arttırılması amacıyla 18 – 20 yaş aralığında çalışan gençlerle ilgili ek bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgeye göre:

Kamu kurum ve kuruluşlarda, sözleşmeli personel, memur ya da işçi statüsünde görevli olarak çalışanlar,

Düzenli bir şekilde özel sektörde çalışanlar, soysak güvenlik kayıt belgesiyle, özel sektörde çalıştığını belgeleyebilecek olan çalışanlar,

Tarımsal üretimin sürekliliğini sağlayan çalışanlar,

Sokağa çıkma yasağından muaf tutulduklarını belgeleyecek bir belge ile yasaktan muaf tutulacaktır. Aynı zamanda gönderilen genelgede çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesi ve kararların ivedi bir şekilde alınması da istendi.