Gündem

İcra Memurlarından Akıl Almaz Dolandırıcılık !

İstanbul Çağlayan Adliyesi İcra Müdürlüğü’nde görevli bazı çalışanların, kendilerine haksız kazanç sağladığı belirlendi. Söz konusu olan İstanbul Hukuk Mahkemesinin ihbarı sonrasında ortaya çıkarıldı. 

İNCELEMELER YAPILDI

Konu ile ilgili olarak Sabah Gazetesinden Dilek Yaman’ın aktardıklarına göre Hukuk Mahkemesi tarafından 2016’ya ilişkin bir icra dosyasında taraflara ait olmayan son model bir araç üzerine satış şerhi koyulduğu belirlendi. Mahkeme tarafından müdürlüğe bu durum ihbar edildi. Yapılan ihbar sonrasında çeşitli incelemeler yapıldı. Yapılan incelemeler kapsamında katip olarak görev yapan 32 yaşındaki Ç. Ö.’nün araca şerh konulması için başvuruda bulunduğu tespit edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ortaya çıkan bu skandalın ardından icra müdürlüklerinde kapsamlı bir inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerde birden fazla İcra Müdürlüğü’nde dosyalarla alakası olmayan isimleri, dosyalara kaydederek lüks marka araçlara “Uyap” üzerinden satış şerhi koydurduğu tespit edildi. Bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Söz konusu soruşturma İstanbul Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor. Yürütülen soruşturma kapsamında farklı icra müdürlüklerinde görevli 4 personelin, 15 lüks marka aracın hukuksuz olarak hacizli satılmasına neden olduğu tespit edildi. Savcı, başkalarına yarar sağlayacak şekilde haksız ve hukuka aykırı davranan zanlılar hakkında iddianame düzenledi. Şüpheli personel E.S., Ç.Ö., M.Z.B. ve Ş.B., ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA