Gündem

İETT Genel Müdürü Görevinden İstifa Etti ! Ahmet Bağış Kimdir?

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bağış açıklamasında görevinden istifa ettiğini duyurdu. 

Bağış söz konusu açıklamalarında profesyonel bir yönetim anlayışını umarak kabul ettiği ancak bulamadığı İETT Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibari ile verdiği dilekçe ile ayrıldığını belirtti.

Konu ile ilgili olarak Ahmet Bağış dilekçesinde “İş ahlakım, anlayışım, ilkelerim ve kendime duyduğum saygı gereği İETT Genel Müdür Vekilliği görevimden istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

İşte Ahmet Bağış’ın paylaşımı şöyle oldu:

İETT Genel Müdürü Görevinden İstifa Etti ! Ahmet Bağış Kimdir?

Peki Ahmet Bağış kimdir? İşte detaylar:

Ahmet Bağış 1973 yılında Mardin’de dünyaya geldi. Ortaöğretimini Mardin’de tamamladı. Mardin Lisesi mezunudur. Üniversiteye Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde başladı. Yüksek Lisans ve doktorasını ise Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı.

Ahmet Bağış’ın iş hayatının tamamı İETT Genel Müdürlüğü’nda geçti. 2005-20010 yılları arasında Bilgi İşlem, 2010 yılında Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, 2010-2013 yılları arasında Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve 2013-2014 yılları arasında ise İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

2014 yılında Genel Müdür Yardımcısı olan Ahmet Bağış, 2017 yılında Genel Müdür olarak atandı. İngilizce ve Arapça bilen Bağış evli ve üç çocuk babasıdır.