Gündem

İhtiyaç olmasına rağmen atanamıyorlar!

Fizik branşından kadro açmayan devlet dersleri birleştirdi! Liselerde fizik öğretmeni açığı olmasına rağmen 8 yıldır atanamayan öğretmenler var. Bu konuda sadece fizik değil tarih öğretmenleri de dertli… Birde KPSS mağdurları…

Umutlarının, ideallerinin yerini öğrenilmiş çaresizlik aldı, çünkü ne aldıkları yüksek puanlar nede çalışkanlıkları atanmalarına yetmedi. Devlet kadrolarına atamalarda liyakat tartışması devam ederken,  sağlıkçı, öğretmen, mühendis, 100 binlercesi atanmayı bekliyor. Liselerde fizik öğrenmeni açığı bulunmasına rağmen 8 yıldır fizik öğretmeni olarak atanamayan kişiler var.

DOĞA BİLİMLERİ ADI ALTINDA FİZİK VE KİMYA DERSLERİ BİRLEŞTİRİLDİ

Fizik branşından kadro açmayan devlet dersleri birleştirdi. Kimya, biyoloji yerine doğa bilimleri adı altında tek ders yapıldı. Sadece fizik değil tarih öğretmenleri de dertli…

‘’Tarihi dizilerle öğretmeye çalışıyorlar’’ diyen Sahir Baran, tarih öğretmenliği için hem çalıştı hem okudu ama ideallerinden çok uzak şimdi. Baran ‘’çalışmak zorundayım çünkü iki tane evladım var. Bir yandan okuduk bir yandan çalıştık. Ama şimdi idealim olan tarih öğretmenliği yerine, atanamadığım için bir depoda operatörlük yapıyorum’’ sözleri ile sitem etti.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SAYISI 460 BİNE ULAŞTI

2020 verilerine göre atanmayı bekleyen öğretmen sayısı 460 bin. Tüm bunların arasında birde 2019 KPSS mağdurları var. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hesaplamalarda bir sorun yok dedi ama onlar dertlerini anlatabilmek için 2 gündür Ankara’da meclisin kapısını aşındırıyor.

İhtiyaç olmasına rağmen atanamıyorlar!