Gündem

İİBF Mezunlarının İşsizlik Nedeni Yetersiz İngilizce ve YDS Uygulaması Mı?

 Daha önce yaptığımız bir haber içeriğinde de aktardığımız şekilde, İİBF mezunlarına yönelik kadrolar açılmasına; boşalan kadroların yerine yapılacak alımların da İİBF odaklı olması gerektiğine dikkat çekmiştik. Konuyla alakalı bize mail adresimiz üzerinden ulaşan bir ziyaretçimizin, İngilizce, YDS ve eğitim fakültelerinde yetersiz olarak verilen İngilizce eğitimine karşı olan düşüncelerini de aktarmak istiyoruz.

Bize gönderdiği mail ile ziyaretçimiz aşağıdaki yorumda bulunmuştur:

” İİBF mezunlarından İngilizce bilmeyen adayların KPSS den atanması neredeyse imkansız (genelde yds şartı 70). İİBF hazırlık neredeyse hiç bir üniversitede yok. Devlet üniversitelerinin İİBF’de anca %10-15 inde hazırlık vardır. Sorun şu ki, devlet okullarında öğrencilere, yds’den 70 alacak düzeyde İngilizce öğretilmeden, KPSS’den 85 alacak düzeyde bir eğitim verilmeden, devlete yerleştirirken öğrencilerden neden böyle uçuk puanlar isteniyor?

Devletin ve özel piyasanın ihtiyaç duyduğundan kat kat fazlası kadar öğrenci neden üniversitelere yerleştiriliyor? Cumhurbaşkanını ve başbakanı halk seçiyor da neden rektörü akademik personeller seçiyor? Başbakanlık, cumhurbaşkanlık hatta muhtar seçimlerinde bile o akademik personel ile öğrencinin oyu aynıyken, neden rektörlük seçimlerinde böyle bir mantık uygulanmıyor? Bu rektörler devleten aldığı milyonlarca TL’lik bütçeyi acaba öğrenciler ve üniversite için mi harcamalı. Yoksa kendi ihtiyaçları ve akademik personeller için mi har vurup harman savurmalı? “

Sizde yapılan alımlarda YDS’ nin ve İngilizce eğitiminin bu konuda problem oluşturduğunu düşünüyor musunuz? forum.kamupersoneli.net adresimiz üzerinde açmış olduğumuz başlık altından bizlere görüşlerinizi aktarabilir, uzunca sürelerdir yaşanan İİBF problemine ilişkin çözüm sürecine destekte bulunabilirsiniz.