Gündem

İki ilimizde daha sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi

Tekirdağ ilinde corona virüsü tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. Tekirdağ Valiliği tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesine karar verildiği ifade edildi.

UYMAYANLARA CEZA

Ayrıca alınan bu karara uymayanlara Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacağı belirtilerek suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı vurgulandı.

HATAY’DA DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Tekirdağ’ın yanı sıra Hatay’da da kısıtlama kararı alındı. Hatay’da corona virüsü salgını nedeni ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Hatay Valiliğinden de bu konu hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Hatay Valiliği tarfaından yapılan yazılı açıklamada 65 yaş ve üzeri vatandaşların, bugünden itibaren gün içinde 10.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilmelerine diğer zamanlarda ise sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtildi.

Açıklamada bu saatler dışında söz konusu vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı ifade edilerek kararı ihlal edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağı vurgulandı.