Gündem

İki Komutan FETÖ Soruşturması Kapsamında Tutuklandı!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ile Binbaşı Ömer  Talay’ın tutuklanmalarına yönelik karar verildiği açıklandı.

2 KOMUTAN TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) gerçekleştirdiği darbe girişimine karıştıkları öne sürülen İl Jandarma Komutanlığında görevli 11 sanığın yargılandığı davada ara karar çıktı. Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava çerçevesinde mahkeme heyetinin vermiş olduğu karara göre, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ile Binbaşı Ömer Talay’ın tutuklanmasına karar verildi.

MAHKEME HEYETİ ARA KARAR VERDİ

Sanık avukatları müvekkillerinin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantısının bulunmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını savundu. Sanık avukatı bu savunmanın ardından müvekkillerine yönelik tahliye ve beraat talep etti. Bunun üzerine Başsavcı Durmuş, toplanan deliller ve delillerin karartılması  ihtimalinin de dikkate alınarak, halen görevde olan İl Jandarma Komutanı Albay  Serdar Güngör ile Binbaşı Ömer Talay’ın tutuklanmasını talep etti. Savunma ve itirazların ardından, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu başkanlığındaki mahkeme heyeti, ara kararı açıkladı. Açıklanan ara karara göre, Albay Güngör ile Binbaşı Talay’ın tutuklanmasına karar verildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA