Gündem

İkinci bir sokağa çıkma yasağı olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü açıkladı!

Cuma gününden itibaren başlayan ve 12 Nisan 23.59’a kadar devam edecek olan sokağa çıkma yasağına ilişkin sorulan sorular bitmiyor. Vatandaşlar, sokağa çıkma yasağının uzatılacağı ya da yeniden bu tür bir yasağın getirilip getirilmeyeceğini araştırıyor. Konuyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Kalın, “Bununla ilgili karar olayın seyrine göre şekillenecek” dedi.

YASAK CUMA GÜNÜ GELDİ

Cuma günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılan görüşmeler sonrasında 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Saat 22.00 civarı kamuoyuyla paylaşılan yasağa ilişkin detaylar saat 22.45’te paylaşıldı. Detaylarda sokağa yasağına ilişkin kimlerin muaf tutulacağı, kimlerin yasak kapsamında olacağı ve vatandaşların ihtiyaçlarını nasıl gidereceği açıklanıyordu.

İkinci bir sokağa çıkma yasağı olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü açıkladı!

TEKRAR OLABİLİR

Yasağın gelmesinin ardından vatandaşlar, her hafta sonunda sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, CNN Türk’te bir takım önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, yapmış olduğu açıklamada ikinci bir yasağın olabileceğini, “Bir şey söylemek için erken sürece bakılıyor. Bunun için gerekli tedbirler mutlaka alınacak. Sokağa çıkma yasağı uygulaması ilk günde beri gündemdeydi. İkinci bir sokağa çıkma yasağı olabilir mi? Bunu dikkate alarak bununla ilgili kararlar biraz olayın seyrine göre şekillenir. Olabilir tekrar olabilir. Olayın seyrine göre izlememiz gereken bir konu” şeklinde açıkladı.

KEŞKE BÖYLE BİR PANİK HAVASI OLUŞMASAYDI

Yasağın geleceğinin açıklanmasının ardından yasak kapsamında olan 31 ilden ilginç görüntüler geldi. Vatandaşlar, sosyal mesafeyi hiçe sayarak marketlere ve fırınlara akın etti. Konuyla ilgili Kalın şu açıklamayı kaydetti:

“Cuma gecesi keşke böyle bir panik havası hiç oluşmasaydı. Korkmayın, panik yapmayın ve sosyal mesafeyi koruyun. Bu tür sokağa çıkma yasağı ilanlarını hangi saatlerde yapsanız o bir iki saat içinde böyle marketlere hücum etme durumları ne yazık ki oluyor. O akşam açıklandıktan sonra da bir genelge de yayınlandı. Bir sıkıntı olmadı. Bu tür planlamalar yine olabilir”

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Açıklanan tedbirlere ve yasaklara uyan vatandaşlara teşekkür ede Kalın, “Tedbirlere uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sokağa çıkma yasağı maalesef bizim tarihimizde kötü çağrışımları olan bir yöntem. Bunun bunlarla ilgisi yok tabi. Tamamen halk sağlığını korumaya yönelik bir tedbir” ifadesini kullandı.