Gündem

İkinci El Arabalar ile Uygun Fiyata Araba Sahibi Olmak

Arabalar üretildikten sonra ilk olarak satışa çıktığında sıfır kilometre olarak ilk alıcısına satılırlar. Daha sonra ilk alıcısı tarafından araba satılmak istendiğinde ilk alıcıdan satın alan kişi ikinci el araba almış olur. Daha sonraki satışlarda da o araba yine ikinci el araba olarak nitelendirilir. Kullanılmış araba, hem yıpranmış hem de kilometresi fazla yapılmış olduğundan dolayı kullanım ömrü azaldığından daha uygun bir fiyata satılmaktadır.

İkinci el araba fiyatlarının sıfır arabalara göre daha uygun fiyatlara sahip olması en büyük tercih sebebidir. Ancak ikinci el araba alırken elbette dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Özellikle kilometresinin ne kadar olduğu, arabanın geçmişinde herhangi bir kaza olup olmadığı, motorunun durumu ve birçok şey ikinci el araba alırken çok büyük önem arz etmektedir.

İkinci el araba alım-satımı artık internet üzerinden de yapılabilmektedir. Özellikle daha büyük bir pazar haline gelen internet ortamı kişilerin çok fazla sayıda alıcı ve satıcıya ulaşmasın olanak sağlıyor. Bu nedenle ikinci el araba almak ve satmak üzere de birçok site faaliyete geçmiştir. Arabasının satmak isteyenler sisteme üye olarak arabalarının resimlerini ve bilgilerini ayrıca kendi iletişim bilgilerini de internet siteleri üzerinden paylaşıyor. İkinci el araba almak isteyen kişiler de siteye girerek istedikleri model araba renk seçenekleri ve fiyat aralığını seçerek beğendikleri arabanın sahibinin iletişim bilgilerinden ulaşarak alım-satım işlemleri için konuşabiliyorlar. Böylece bilgisayar başında ikinci el araba pazarı parmaklarınızın ucunda oluyor.

kamupersoneli.net/Ankara