Gündem

İl Müdürü Kızına Fabrika Kurdu: Görevden Alındı

Ergene Derin Dejarz AŞ Genel Müdürü, Tekirdağ Eski Çevre Müdürü Mehmet C’nin kızı Esra C. genç yaşına rağmen Türkiye’de belli sayıda bulunan kimyasal atık plastik geri dönüşüm fabrikasının ortağı oldu. Bundan dolayı bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında Tekirdağ Valiliği tarafından soruşturmada C’nin fabrikanın yüzde 34 hissesine 10 bin 200 TL vererek ortak olduğu 3 yıl sonra ise fabrikadaki hisselerini Gökhan D. isimli işadamına sattığını belirlemişti. 

GÖREVDEN ALINDI

Tekirdağ Odak Haberin aktardıklarına göre Valilik tarafından yapılan soruşturma son buldu. Bunun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatı kapsamında Ergene Derin Dejarz AŞ Genel Müdürü, Tekirdağ Eski Çevre Müdürü Mehmet C. görevden alındı.

Valiliğin soruşturmasını tamamlamasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafında Müdürü hızlı bir şekilde görevden alındı. Bitmek üzere olan tesislerin açılışı beklenmedi ve hızlı bir şekilde el çektirildi. 

İDDİALAR RAHATSIZLIK YARATTI

Bu konu hakkında bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada İl Müdürü C.’nin kızı ile ilgili iddiaların rahatsızlık yarattığı bu yüzden görevine son verildiği belirtildi.