Gündem

İlaç Deneyleri İçin Gönüllü Denek Aranıyor

İstanbul Halkalı’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi, bazı ilaçların deneyleri için gönüllü ilaç denekleri arıyor. Denek olarak alınanların ücreti 1000 Türk Lirası civarına kadar çıkabilecek , deneklere sigorta yapılacak.

Habertürk’ün bu günkü haberine göre Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı , üniversite hastanelerinde yapılan ilaç araştırmaları uygulamasından sonra kamu hastanelerinde de bu uygulamaların hayata geçmesi için düğmeye bastı.

İstanbul’daki ilk merkez olma ünvanına sahip Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi, ilaç deneyleri için gönüllü denekler aramaya başladı. Kalp krizi, kanser ve inme gibi rahatsızlıkları önleme maksadıyla yeni ilaç ve tedavi yöntemlerini araştırmaya devam eden merkezin ilaç denekliliği için gönüllülük yapmak isteyen 18 ile 55 yaş grubu arasındaki sağlıklı vatandaşlar aramaya başladı. Merkez çeşitli hastanelere form ve broşür dağıtımına başlayacak ayrıca Ege ve Erciyes Üniversitelerinde bulunan “gönüllü havuzu”‘ndan gönüllü denekler talep edecek.

300 TL ile 1000 TL Arası Ücret Ödenecek

İstanbul dışında bulunan gönüllü deneklerin her türlü masrafları karşılanacak ve şehire getirilmeleri sağlanacak.Yine ilaç deneyleri için gönüllü olan deneklere sigorta yapılacak. Deneklerden araştırmaya gönüllü katıldıklarını beyan eden bir sözleşmeye imza atmaları istenecek, sonrasında denej deneylerin yapılacağı günü bekleyecek. Ayrıca gönüllü deneylerin araştırmaya denek olmaktan vazgeçme halklarıda olacak. Deneklere 300 ile 1000 TL arasında bir ücret verileceği söylendi. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Calisirim ssk yapilirsa parami alirsam hemen gelirim madi olarak cok ihtiyacim var 4 aydir is bulamadim faturalarimi kredi kartimi yatirmadim cok ihtiyacim var ve saglikliyim

  2. nasıl kayıt olacagız yada nasıl baş vuracagız bilgisi olan varmi

  3. 300 liraya saglıkmı alıyorlar varsa öyle birsey üc beş tane bende aliyim kenarda dursun ilerde lazim olur

  4. ben muğla`da oturuyorum buralarda da olacakmı bilgisi olan varmı işsizim neden olmasın

  5. ben kalp hastasıyım dörtdefaanjü oldum bende katılmak isterim

  6. gercek hastalarda kullanmak için gönüllüyümben inme hastasıyım ilerleme kaydediceğini düşündüm bir işe yaramış olurumhiç deyilse

  7. Evet istiyorum
    Çok güzel deney olmak istiyorum bu işe ittiyacım var

  8. Arkadaşlar nerden kayıt yapılıyor yardımçı olursanız sevinirim

  9. Arkadaşlar nerden kayıt yapılıyor yardımçı olursanız sevinirim