Gündem

İlahiyatçıların Danıştay Kararı Hakkında MEB Formül Arıyor !

İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabilmeleri hakkındaki yürütme açılan dava sonucunda Danıştay kararı ile durdurulmuştu. Bu kapsamda MEB durdurulan yürütmenin devamı için formül arıyor.

Danıştay kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili olarak değişikliğe gitmek durumunda kaldı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atanabilecekler listesinden İlahiyat Fakültesi mezunlarını çıkardı.

SİYASİ PARTİLER İLE SENDİKALARLA BİR ARAYA GELDİLER

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik ile ilahiyat mezunları sadece imam hatip okullarında meslek derslerine girebilecek. Şimdiye kadar ilahiyat mezunları formasyon alarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atabiliyorlardı. Anacak Karar Gazetesinden Erol Metin’in aktardıklarına göre Danıştay’ın kararı sonrasında ilahiyatçılar ayağa kalktı. İlahiyat fakültesi mezunları seslerini duyurabilmek için harekete geçerek Türkiye Büyük Millet Meclisindeki siyasi partiler ile sendikalarla bir araya geldiler.

“MAĞDURİYET YAŞAYACAĞIZ”

Yapılan görüşmelerin ardından MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yetkililerinin kararı yeniden gözden geçirip çalışma yaptığı öğrenildi. Konu ile ilgili olarak ilahiyat fakültesi mezunları temsilcilerinden Ayşe Koç Fındık bir açıklama yaptı. Fındık, açıklamalarında kazanılmış haklarının geri alınmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek “Halihazırda mezun sayımız 60 bin. Ciddi bir mağduriyet yaşayacağız. Kimin KPSS puanı yüksek olursa o atansın diyoruz” dedi.

İlahiyat Fakültesi Mezunları Artık Din Kültürü Öğretmeni Olamayacak >> Detaylar İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA