Gündem

İlişiği Kesilen Güvenlik Korucuları Yeniden Göreve Çağırılabilecek

KHK ile yapılan düzenlemeye göre, valinin teklifi ve İçişleri Bakanının uygun görmesi halinde, görevden ilişiği kesilmiş güvenlik korucuları operasyonel faaliyetler için tekrar göreve çağrılabilecek, ayrıca gönüllü güvenlik korucularının da aynı usulle operasyonel faaliyetlerde görevlendirilebilmesi temin edilecek.

KHK ile Trafik Kanunu’nda yer alan araç muayene raporu ve tescil belgesi ile ilgili hükümler yeniden düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen araç tescil hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin noterlere devrine imkan tanındı. Böylece polisin insan kaynağı tasarrufu yapması amaçlandı.

Siber suçlarla mücadeleye ilişkin Emniyet teşkilatının etkinliğini artırmaya yönelik düzenlemeler de KHK’da yer aldı.

2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun’daki cezalar artırıldı.

KHK’daki düzenlemeye göre, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında ikramiye ödemesi yapılması gereken kişilerden terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olması sebebiyle kamu görevinden çıkarılanların paylarına düşen miktarlar ödenmeyecek.

KAMUPERSONELİ.NET | AA

Bir Yorum

  1. Geçen sene istifa etmek zorunda kaldım Adıyaman Kahta karadut köyü güvenlik koruyucuydum kalacak yerim olmadigindan istifa etmek zorunda kaldım şimdi evlendim Kahta ya yersecem görevime yeniden iyade ede bilmem için ne yapmam lazim