Gündem

İlk FETÖ Hamlesi 7 Yıl Önce Yapılmış

2009 yılında FETÖ ile mücadele için Emniyet tarafından bir genelde çıkarıldı. Başta Zaman,Taraf gazeteleri olmak üzere birçok propaganda kaldırıldı.Genelgenin yayınlanmasında görevli emniyet mensupları ise farklı gerekçeler öne sürerek görevden alındı ya da sürüldü.Görevden alınan emniyet müdürlerinden biri açıklamasında “FETÖ’yü temizleyecektik. 15 Temmuzdan yıllar önce örgüt ilk kurşunu bize sıktı” dedi.
Çıkarılan genelgenin FETÖ’nün yapılanmasına karşı başlatılan ilk mücadele olduğu yıllar sonra ortaya çıktı.O dönemin bir emniyet yetkilisi olayla ilgili: “Bir grup emniyet müdürü olarak yapılanmayı fark etmiştik.

Genelge örgütle mücadele için çıkarıldı. Ancak cemaatçi yapıya takıldı ve geri çekildi. Amaç cemaatin yurtdışı ve yurtiçi bağlantılarını deşifre etmekti. Diğer gruplar asıl hedefi gizlemek için yazıldı. Bunu cemaat medyası kullandı. Bu genelgeden sonra vatansever emniyet müdürlerini tehlike olarak gördüler ve tasfiye ettiler. 2010’da emniyetteki en güçlü noktaya ulaştılar. FETÖ aslında 15 Temmuz’dan önce ilk kuruşunu bize sıktı” dedi.

Kamupersoneli.net