Gündem

İmamoğlu: 'AA Verileri Güven Vermiyor' Manipülasyon var!..

“Anadolu Ajansını göreve davet ediyorum” diyerek 3. açıklamayı yapan İmamoğlu, “Kimsenin hakkını yemedim” dedi. 

işte açıklamalarında satır başları:

Farkımız şu; ıslak imzalı verileri giriyoruz. Aramızdaki fark yüzde 60’ı ulaşan veriye göre rakibimle aramızdaki fark yüzde 5. Görev alan herkes lütfen sandıklardaki görevlerinizi bırakmayın. Lütfen görevinizi terk etmeyin, kutlama ilgili bir şey söylemek isterim. Nitelikli bir süreç geçirdiğimi düşünüyorum.Tebrik etmeyi bilirim, tebrik edilmeyi de isterim.

AA VERİLERİ GÜVEN VERMİYOR

Türkiye 31 Mart seçimleri ile yerel yöneticilerini seçiyor. “Anadolu Ajansı’nın verileri güven vermiyor”  diyen CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz de çok sıkı bir şekilde sistemlerle kontrol ediyoruz. Seçim yasakları başlamadan önce enteresan verilerle giriş yapıldı. Şaşırtıcı keşke anında uyarılar yapılsaydı. Kendi sistemimizde veriler yüzde 27.6 girişimiz var.Şu an da yüzde 27.6 net sonuçlara göre, gerçekçi olması için değişkenlik arz ettiğini söylemek istiyorum. Oyum yüzde 53.2. Yüzde 44 Binali Yıldırım. Karşı tarafta ani bir veri artışı var.

Ters orantıyla rakibimiz aşağı iniyor.Aynı zaman diliminde veri girişi yavaş diğer illerde. Sistemimizden kendimizden eminiz. Manipülasyon varsa YSK’nın, AA’yı titiz olmasını istiyorum. Gerekiyorsa birbirlerini uyarsınlar. Veriyi vermek zorunda kaldım şu anda.  Doğru bulmuyorum bu kadar erken açıklamayı ama. İyi bir istatitkçiyim, YSK’yı ve AA’yı verilerini tekrar kontrol etmesini istiyorum. 

►Gecenin yıldızı Ekrem İmamoğlu: İşte seçime damga vuran açıklama

İMAMOĞLU’NDAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu yaptığı ikinci açıklamada, “Hepinizi huzurunda yaptığım açıklamanın teyidi için yeniden karşınızdayım. Son verimiz yüzde 36,5 bizim veri tabanımızda 52,2’si Ekrem İmamoğlu.

Dediğim gibi dengeli bir şekilde devam ediyor. Diğer yerde ise yüzde 2’ye düştü. Benim açıklamamdan sonra veri girişi azaldı. Yüzde 16 civarında henüz açılmamış sandık var. Manipülasyon var.

YSK’yı göreve çağırıyorum. AA’yı ahlaklı bir duruşa davet ediyorum. Hepimizin paraları ile maaşını alan AA’yı süreci manipüle etmemeye tekrar tekrar davet ediyorum. Sandık görevlileri, hukukçular, vekiller, sorumlular yerini terk etmeyin. Hak yemedim yemem hakkımı da yedirmem. Size bilgi vermeye devam edeceğim.”

CHP İMAMOĞLU’NUN OY ORANINI AÇIKLADI

CHP verilerine göre İstanbul: İmamoğlu %51, Yıldırım 46